Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tidigare FCT-spelaren utbuad av storklubbens fans

FCT-profilen Fredrik Sundström, numera i Oddevold, hamnade i centrum när hans lag mötte Gais i ettanpremiären.
Sundström buades nämligen ut av motståndarnas supportrar varenda gång han hade bollen efter en incident i matchinledningen.
– Man får tydligen inte tacklas för Gais supportrar, säger Sundström till Bohusläningen.

Det var inför förra säsongen som Fredrik Sundström, med åtta år och som stor profil i FC Trollhättan, lämnade klubben och anslöt till den nyblivna seriekonkurrenten Oddevold.

Där började Trollhättebon med att leda sitt nya lag från division 2 till spel i ettan södra med inte minst FCT och Vänersborgs IF som rivaler.

Men det var mot storklubben Gais som Oddevold ställdes i lagets premiär av ettan och Fredrik Sundström skulle tidigt hamna i händelsernas centrum på Bravida Arena.

Bara minuter in i matchen gick Sundström in i en duell mot Gais Michael Kargbo och Gais-fansen ropade på straff, vilket man inte fick med sig. Sundström reagerade istället mot Kargbo som han ansåg skådespela i situationen, och blev därefter utbuad varje gång han hade bollen under resten av matchen. Det rapporterar Bohusläningen.

– Jag tror att det handlade om tacklingen. Man får tydligen inte tacklas för Gais supportrar. Jag har mött honom (Kargbo) förut, när han spelade i Värnamo, och sa till honom att sluta slänga sig och stå upp istället. Det förstör, säger Sundström till tidningen.

”Vill man fuska så...”

Fler incidenter skulle utspela sig under matchen och ett av Gais två mål kom på straff efter en situation där Gaisspelaren Jonas Lindberg gick omkull.

– Han är smart och lade sig från minut ett. Han vände ryggen till och det var knappt någon knuff. Domaren faller för det och det är ingen straff för du kan inte ramla med båda fötterna så. Han utnyttjade det och vill man fuska så ... det hör ju till. Jag sa till honom att det är omöjligt att fötterna kan vika sig så, säger Fredrik Sundström.

Första gången som Fredrik Sundström kommer drabba samman med FC Trollhättan i seriespel blir den 12 juni.