Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tom Petterssons tid i Lilleström är nu över. Bild: JON OLAV NESVOLD
Tom Petterssons tid i Lilleström är nu över. Bild: JON OLAV NESVOLD

Tom Pettersson lämnar norska toppklubben – framtiden oviss

Han satt i förhandlingar om en fortsättning, men parterna hittade inte en överenskommelse de kunde ta i hand på.
Nu lämnar Tom Pettersson norska Lilleström och i ett långt inlägg i sociala medier berättar han om sina starka känslor för klubben.
”Att jag skriver detta med en klump i magen är det ultimata beviset på hur bra jag har mått”, skriver Pettersson.

"När jag signerade för Lilleström förra sommaren var tanken att vi skulle bo här i 1,5 år och sedan röra på oss någon annanstans, förmodligen hem till Sverige. Det var planen, men det jag inte visste då var att jag och min familj skulle bli omfamnade på det sätt vi faktiskt har blivit”.

Så inleder den Trollhättefostrade fotbollsstjärnan Tom Pettersson det inlägg på sin Instagram där han meddelar att det inte blir någon fortsättning för honom i den norska toppklubben.

Lilleström slutade på en fjärdeplats i ligan efter en fin säsong, men där det kom en del förluster under slutet av hösten där man också fick klara sig utan just Tom Pettersson med anledning av den skada han ådrog sig i mitten av september.

När säsongen sedan tog slut satte sig också Tom Pettersson i förhandlingar med Lilleström med målsättningen att fortsätta i klubben.

Men förhandlingarna gick inte i mål.

”Inte alltid som man tänkt”

Pettersson och Lilleström kom inte överens om ett avtal och han kommer nu leta sig vidare i karriären.

”Dessvärre har även allt vacker ett slut. Jag har haft en öppen och ärlig dialog med klubben under hösten, där framtiden diskuterats och vi har tyvärr inte kunnat enas om en lösning där båda parter är nöjda”, skriver Tom Pettersson.

Han fortsätter sedan inlägget:

”Ska jag vara helt ärlig så hade jag helst av allt fortsatt att vara med på resan uppåt med den här fantastiska klubben, men det blir inte alltid som man tänkt sig och jag är oerhört stolt och tacksam för allt jag fått uppleva här. Vart min karriär fortsätter är inte klart, men något som är 100 procent klart är att jag kommer minnas alla skratt, all lycka och alla segerkramar och det faktum att jag skriver detta med en klump i bröstet är det ultimata beviset på hur bra jag har mått sedan jag kom hit”, skriver Tom Pettersson.

Tom Pettersson tillhörde Trollhättans FK under ungdomsåren och spelade för FC Trollhättan mellan säsongerna 2007 till 2011. I allsvenskan har han representerat IFK Göteborg och Östersunds FK.