Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Totala hjärnsläppet – som räddade FCT: ”Olämpligt”

FC Trollhättan gick mot en blytung förlust mot Lund – då fick gästernas målvakt Emir Plakalo rött kort på tilläggstid och Alen Kasumovic pangade in 2–2 på en indirekt frispark i 95:e minuten.

Det var ett minst sagt ett drama som utspelade sig på Edsborgs IP under lördagseftermiddagen. Det var Lund som var i ledning med 2–1 och allt tydde på att gästerna skulle få lämna Trollhättan med tre poäng.

FCT försökte skapa den press som behövdes för att kunna hitta ett kvitteringsmål under matchens slutminuter, men lyckades inte riktigt få till en kraftfull forcering.

Då, när matchen var inne på tilläggstid, kom situationen som förändrade allt.

Bollen spelades in i Lunds straffområde. Målvakten Emir Plakalo gick dit och lyckades få ut den ur straffområdet och till en medspelare som drev upp med bollen. Samtidigt fick Lundmålvakten en liten smäll sidan och gick i marken. Plakalo ropade på domaren efter frispark, men Jovan Krsmanovic friade.

Det fick Plakalo att tappa fattningen och Lundmålvakten skrek efter domaren i vad som i efterhand benämndes som en ”rejäl förolämpning” riktad mot just Krsmanovic.

Huvuddomaren blåste av och skickade direkt upp det röda kortet till Emir Plakalo.

– Han säger ju något olämpligt, deras målvakt, säger FCT-kaptenen Alen Kasumovic.

FCT tilldömdes en indirekt frispark då målvaktens ord kom från straffområdet, men inte var någon direkt spelsituation. Lund fick ställa en utespelare i målet och hemmalaget lade upp bollen för att ladda.

Kristijan Nikolla petade bollen någon decimeter och sedan drog Alen Kasumovic till.

– Det är bara för mig att behålla lugnet och försöka hitta något hål. Jag kände att det var ett litet hål till vänster om mig och de särade lite på benen så det var skönt att den gick in, säger Alen Kasumovic.

Hur mycket går du på kraft i det läget?

– Det gäller först att bara hitta ett hål och sedan dra till på kraft, men hålla ned skottet också. Det är viktigt, säger Kasumovic.

Bollen gick i nät och i matchens absolut sista minut var kvitteringen som fastskrev slutresultatet 2–2 ett faktum.

– Det är otroligt starkt att komma tillbaka och ta en poäng, säger Kasumovic.

Det var annars en match där FCT styrde tillställningen totalt i den första halvleken. Man gjorde också 1–0 efter bara elva minuter när fransmannen Yoann Fellrath höll sig framme och gjorde sitt fjärde mål den här säsongen.

– Vi gör en jättebra första halvlek och borde gjort något fler mål, säger Alen Kasumovic.

”Straff från ingenstans”

I slutet på den första halvleken fick FCT sin stjärnspelare Adam Engelbrektsson skadad och vänsteryttern fick utgå. Om det var en av orsakerna eller inte ska låtas vara osagt, men bara fem minuter in i den andra halvleken kvitterade Lund på straff och när klockan passerat 80 minuter kom också gästernas 2–1-mål som alltså såg ut att rädda tre poäng till Skåne.

LÄS MER: Hade uppvisning – sedan skadades FCT-stjärnan: ”Väntar på test”

– Det är en mindre bra andra halvlek. De får en straff från ingenstans och då är det match igen. Det är så lite som krävs i en sådan här serie. Idag kommer ju straffmålet ganska tidigt och det speglar andra halvlek lite. Jag vet inte varför vi inte gör det riktigt lika bra i andra, det är något vi får analysera i efterhand. Men som sagt, väldigt starkt av oss att komma tillbaka och få med oss en poäng, säger FCT-kaptenen.

Hur känner man efter en poäng i en sådan här match?

– Efter en sådan första halvlek så vill man ju såklart ha en likadan i andra, men efter hur det utspelade sig så var det skönt att vi i alla fall knep en poäng, säger Alen Kasumovic.