Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Vennberg lämnar sitt uppdrag som tränare för FCT.

Tränare lämnar FC Trollhättan

Med elva omgångar kvar av årets söderetta går FC Trollhättan från två till en huvudtränare. Stefan Vennberg lämnar nämligen sitt uppdrag med omedelbar verkan. – Jag har inte kunnat lägga fullt fokus på fotbollen, säger han.

Ända sedan 2008 – med undantag för någon enstaka säsong – har Stefan Vennberg och Jörgen Ericson varit ett framgångsrikt tandempar på tränarsidan. Tillsammans hade de haft hand om Oddevold, IFK Uddevalla samt Gauthiod när FC Trollhättan blev nästa uppdrag i november 2014.

Året som följde blev ytterst lyckosamt redan från början, med tio raka segrar i seriespelet, och avslutades även med uppflyttning till division 1.

Nu väljer dock duon att gå skilda vägar, framförallt beroende på att Vennberg, tillsammans med FCT:s sjukgymnast Mathias Björkman, startar det egna företaget Prima Fysiocenter på Innovatum från och med den 1 september.

– Jag har funderat lite på det under sommaren. Dygnet har bara 24 timmar och jag ska starta företag och har familj och tre barn, då får man vara realist. Fotbollen hamnar efter de andra två när jag måste prioritera, säger Stefan Vennberg.

Beslutet meddelades till spelarna i samband fredagens träning, och innebar att Jörgen Ericson fick basa över laget på egen hand i helgmatchen borta mot Höllviken (0-0).

– Det är ingen stor grej, Jörgen kör ju vidare. Visst har vi kört ihop några år, men han har varit själv också, både innan vi började träna ihop och ett år i Grästorp, påminner Vennberg.

För sportchefen Daniel Lennartsson kom inte 46-årige Vennbergs besked som någon större överraskning.

– Han känner att han inte kan ge det hundraprocentiga engagemang som gäller, och då kanske det är lika bra att göra så här, för engagemang kommer vi att behöva på alla håll, säger Lennartsson.

Det är också möjligt att FCT väljer att utöka ledarstaben med något namn nu när Stefan Vennberg inte längre finns kvar.

– Vi får inte försvaga vårt ledarteam så vi behöver titta på vad vi ska göra åt saken. Vi sa att vi skulle fundera på det i helgen och ta ett möte efter det, säger Daniel Lennartsson.