Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus ”Ölme” Eriksson får chefstjänst inom IFK Göteborg. Bild: JERRY LOVBERG
Magnus ”Ölme” Eriksson får chefstjänst inom IFK Göteborg. Bild: JERRY LOVBERG

Trollhätteprofilen får toppjobb i IFK Göteborg: ”Speciellt”

Den allsvenska storklubben IFK Göteborg har tillsatt en ny kommersiell chef. Jobbet har gått till Trollhättebon Magnus ”Ölme” Eriksson som bland annat ligger bakom Alliansloppet.
– Att jag är blåvit sedan barnsben gör såklart steget in i IFK Göteborg speciellt, säger han till klubbens hemsida.

Magnus Eriksson är sedan en längre tid tillbaka en välkänd profil i Trollhättan. Inte minst tack vare att han sedan sju år tillbaka har varit ansvarig för Alliansloppet.

Han har jobbat som försäljningschef på ESS Group, men nu går yrkeskarriären vidare och in i idrotten.

Magnus ”Ölme” Eriksson är nämligen tillsatt som ny kommersiell chef för IFK Göteborg. Det presenterar klubben på sin hemsida under måndagen.

– Att jag är blåvit sedan barnsben gör såklart steget in i IFK Göteborg speciellt, men det som har lockat mig mest med jobbet hos Blåvitt är den enorma potential och de spännande utmaningar som ligger framför oss, säger Magnus Eriksson till Blåvitts hemsida.

”Kan göra skillnad”

Han fortsätter berätta om betydelsen han ser i både idrotten och klubben.

– Idrotten är otroligt viktig för hela samhället, det har vi verkligen sett det senaste året. Samma sak är det med IFK Göteborg, som betyder så mycket för så många. Jag ser fram emot att lyfta de frågorna tillsammans med mina nya kollegor, med supportrarna och våra partners. Tillsammans kan vi i Blåvitt göra skillnad, säger Magnus Eriksson.

Eriksson är inte den enda med Trollhättekoppling i IFK Göteborg. Blåvitts klubbdirektör och den tidigare storspelaren Håkan Mild är också fostrad i Trollhättan. Han säger så här om rekryteringen av Magnus Eriksson.

– Det har varit en gedigen process där vi tidigt kände att vi träffade rätt med Magnus. Han har ett stort driv och en härlig energi som kommer att passa väldigt bra in på Kamratgården. Jag ser fram emot när vi inom kort presenterar Magnus personligen för våra intressenter, säger Håkan Mild till IFK Göteborgs hemsida.