Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Trollhättestjärnan klar för ny klubb – i sin andra sport

2020 utsågs Hilma Lundqvist från Trollhättan till Sveriges bästa futsalspelare. Nu har hon skrivit på för en ny klubb – i fotboll.
– Även om jag satsar mer på futsal så är jag väldigt sugen på att spela fotboll igen, säger Hilma Lundqvist till Bohusläningen.

Hilma Lundqvist var ytterst nära att få titulera sig som svensk mästare med sitt Gais i futsal tidigare i vår. Hennes lag låg visserligen under med 3–0 mot IFK Göteborg, men kom tillbaka starkt och efter två reduceringar var man också nära en kvittering. Det räckte dock inte riktigt för den 22-årige målvaktens gäng som fick nöja sig med ett silver.

LÄS MER: SM-silver till duon från Trollhättan – efter jättedrama

Ett silver som Trollhättefostrade futsalstjärnan i allra högsta grad varit med och bidragit till. Förra året blev hon från sin målvaktsposition utsedd till Sveriges bästa spelare och sa då så här i en intervju med TTELA:

– Det finns bara ett sånt här stort pris i Sverige och det är många futsalspelare man tävlar emot. Det känns stort att en målvakt får den här uppmärksamheten.

”Roligt och härligt gäng”

Nu har Hilma Lundqvist skrivit på för en ny klubb, men det innebär inte att Gais tappar sin stjärnmålvakt. Det är nämligen inte i futsal hon skrivit nytt kontrakt utan i fotboll. 22-åringen är klar för division 1-klubben Rössö.

– Det känns bra att vara klar för Rössö. Det är ett roligt och härligt gäng. Även om jag satsar mer på futsal så är jag väldigt sugen på att spela fotboll igen, säger Hilma Lundqvist till Bohusläningen.

Hilma Lundqvists kontrakt med Rössö sträcker sig även över säsongen 2022.