Trollhättetalangen skriver långtidskontrakt med IFK Göteborg

Tidigare i år flyttade Hussein Carneil upp till IFK Göteborgs a-lag och gjorde omgående stort avtryck på både klubben och fansen. Nu har 18-åringen från Trollhättan skrivit på ett fyraårskontrakt med Blåvitt.
– Jag har jobbat hårt för det här, säger Hussein Carneil till TTELA.

ANNONS
|

Det var som 15-åring som Hussein Carneil bestämde sig för att verkligen satsa allt på sin fotbollskarriär. Han flyttade från Skoftebyns IF och tog plats i IFK Göteborgs akademi där han varit en del av den allsvenska storklubbens juniorled.

LÄS MER:Fotbollstalangens oro för släkten i Afghanistan: ”Det är hemskt”

Till det här året flyttades Carneil upp till IFK Göteborgs a-lag och väntade inte länge med att presentera sig.

I slutet av januari fick han debutera när Blåvitt ställdes mot FC Nordsjälland i lagets första försäsongsmatch och fick sedan följa med till träningslägret i Marbella. Därefter har Carneil varit en del av den allsvenska klubbens trupp och fick även speltid när laget mötte Elfsborg i kvartsfinalen av Svenska cupen.

ANNONS

LÄS MER:Siktar mot toppen – med föräldrarnas flykt som inspiration

Och nu kommer beviset på att IFK Göteborg vill att Hussein Carneils karriär ska fortsätta ta fart i klubben.

Parterna har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över de närmaste fyra åren.

– Det är väldigt kul att det har blivit så här och att jag tagit klivet upp. Jag har jobbat hårt för det här och jag ser fram emot den här tiden, säger Hussein Carneil när TTELA når honom kort efter att IFK Göteborg offentliggjort kontraktsskrivningen.

LÄS MER:Talangens framfart i Blåvitt fortsätter – stöttas av Tobias Sana: ”Som en storebror”

Vad betyder det för dig att det blir ett så här långt kontrakt?

– Det betyder bra saker, så vi får se vad som händer, säger Carneil.

Under Hussein Carneils månader i Blåvitts a-lag har han gjort avtryck även hos fansen som i sociala medier uttryckt en vilja att IFK Göteborg ska skriva fast Trollhättetalangen. Själv har han dock inte tagit allt för stor del av det.

– Jag gillar inte att lägga mig i sånt där. Jag vill bara fokusera på att spela fotboll och få vara på planen så mycket som möjligt, säger 18-åringen.

Gör det här kontraktet att det känns som att du gjorde än mer rätt när du valde att flytta till IFK Göteborg och verkligen satsa?

ANNONS

– Ja, hundra procent! Det kände jag redan från första början när jag hamnade i akademin, men nu när man ser tillbaka och att utvecklingen bara gått framåt så är jag väldigt glad att jag gjorde som jag gjorde. Jag ångrar ingenting.

Vad har du för tankar och mål inför säsongen?

– Att etablera mig så mycket som möjligt i a-laget och att ta vara på de chanser jag får. Det känns kul att det är så nära att allsvenskan drar i gång och jag ser fram emot det. Jag tror mycket på vårt lag för vi har väldigt stora kvalitéer, säger Hussein Carneil.

ANNONS