Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engjell Ramadani gjorde VIF:s mål mot Karlstad (arkivbild). Bild: Karl Andersson
Engjell Ramadani gjorde VIF:s mål mot Karlstad (arkivbild). Bild: Karl Andersson

Trots förlusten i premiären: ”Är väldigt nöjd”

Vänersborgs IF fick en mardrömsstart på premiären mot Karlstad som blev avgörande, men det var allt annat än en besviken VIF-tränare efter matchen.
– Jag är förvånad att det såg så bra ut. Det finns väldigt mycket positivt att ta med, säger Andy Kilner.

Vänersborgs IF har inte legat på latsidan när det kommer till att knyta till sig spelare under slutet av veckan. Först presenterades försvarspjäserna Cyrille Bably och Milos Andelkovic innan man även kunde offentliggöra att man gjort klart med Marwin Leidewall från IK Gauthiod och avslutningsvis mittfältaren Miljan Nacic från Vänersborgs FK.

Den saken gjorde däremot inte att Vänersborg fick någon vidare drömöppning på säsongens första träningsmatch där det var division 1 norra-gänget Karlstad på bortaplan som var uppgiften.

Hemmalaget tog minst sagt tag i taktpinnen och kunde hitta nätet bakom VIF både en, två och tre gånger redan i matchinledningen.

– De gör tre mål tidigt och det är så på den här nivån. Vi kommer bli straffade när vi tappar lite koncentration och det är bra att vi får se och känna på det, säger Andy Kilner, huvudtränare i VIF.

Men Vänersborg skulle vakna. Gästerna skapade tryck, hade stort bollinnehav och var i lång stunder spelförande.

– Jag är förvånad att det såg så bra ut. Jag är väldigt, väldigt nöjd. Vi spelade med fart, hade bra attack och väldigt mycket bollinnehav. Vi spelade ut Karlstad i andra halvlek, säger Andy Kilner.

Matchen slutade 3–1 efter att Engjell Ramadani gjort VIF:s mål.

– Det finns mycket att ta med sig från den här matchen, säger Andy Kilner.