Andelo Vekic var en av få som verkligen försökte skapa något vettigt framåt, men den här gången kammade han och lagkamraterna i VFK noll. Rynninge IK vann rättvist med 3-2 på Vänersvallen.
Andelo Vekic var en av få som verkligen försökte skapa något vettigt framåt, men den här gången kammade han och lagkamraterna i VFK noll. Rynninge IK vann rättvist med 3-2 på Vänersvallen.

Upp och ner för VFK

FOTBOLL: Div 2 Norra Götaland Vänersborgs FK rör sig mellan ytterligheterna.… I förra hemmamatchen seger med 7-1 – i lördagens match förlust med 2-3.… – De var bättre på precis allt, konstaterar VFK-tränaren Raimo Käkelä.

ANNONS
|

Serieledande VFK hade möjligheten att i händelse av seger mot Rynninge IK skaffa sig en fyrapoängsmarginal ner till tabelltvåan Skövde AIK. Den chansen försatte man. Det gästande Örebrolaget, som gäckat VFK i tre matcher (sju av nio poäng), var klart bättre från matchminut 1 till 90 och vann mycket välförtjänt och tämligen ohotat. Hemmalagets 2-3-mål (Ismail Fonjah) kom nämligen i den fjärde stopptidsminuten och när Rynninge gjorde avspark efter målet blåste domaren Fredrik Olsson för full tid. – Ett riktigt bottennapp av oss. De var bättre på precis allt och det finns ingenting att skylla på mer än vår egen insats, poängterar Raimo Käkelä. Det som var så lysande bra i 7-1-matchen mot IFK Kumla var nu som bortblåst när ett annat Närkegäng gästade Vänersvallen. Rynninge IK, under nedflyttningsstrecket innan matchstart, kom ut i sina rosadräkteroch gjorde livet surt för VFK-spelare vars kollektiva kam kanske vuxit lite väl mycket efter storsegern senast. Dessutom var hemmalaget på rejält bjudhumör. Först sköt målvakten Arvid Sterner en boll rakt på August Holmberg som såg den rulla retfullt i mål till 0-1. Sedan var ett samlat VFK-försvar inte alls med på noterna när ett långt inkast möttes av en oattackerad Rasmus Norén som nickade in tvåan. 0-2 strax före pausvilan, och serieledaren var rejält omskakad. VFK fick sedan en smakstart på halvlek två när Andelo Vekic, väldigt billigt såg det ut, föll i straffområdet och Peter Mandic säkert satte 1-2. Lagen bytte sedan chanser innan lagkaptenen med det härliga tillslaget, högerbacken Jens Arrby, placerade en boll stolpe in efter hörna till 3-1-ledning för gästerna. VFK hade sedan några lägen, men hittade inte rätt förrän i slutsekunderna. – Det finns de som menar att matchen mot Kumla i förra omgången var den bästa som spelats här på Vänersvallen, då måste det här vara den sämsta från vår sida – någonsin, dundrar en mycket besviken VFK-tränare. Stabile mittbacken Lovre Spadina har stora ryggproblem och kunde inte medverka, ett tungt avbräck. Och på mitten saknades alternativ som Alexander Karlsson (avstängd) och Victor Käkelä (skadad). Bäst den här gången var Peter Mandic och Andelo Vekic.

ANNONS

Matchfakta VFK-Rynninge 2-3 (0-2) Målen: 0-1 (25) Auhust Holmberg, 0-2 (40) Rasmus Norén, 1-2 (50) Peter Mandic, straff, 1-3 (58) Jens Arrby, 2-3 (90+4) Ismail Fonjah. Varningar: Inga. Domare: Fredrik Olsson. Publik: 235.

ANNONS