Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Falk är på väg att göra stordåd i Sandvikens IF. Nu uppmärksammas han, enligt uppgifter, av IFK Norrköping. Bild: TOBIAS STERNER
Martin Falk är på väg att göra stordåd i Sandvikens IF. Nu uppmärksammas han, enligt uppgifter, av IFK Norrköping. Bild: TOBIAS STERNER

Uppgifter: 26-åring från Brålanda på allsvensk toppklubbs radar

Han har gjort succé i Sandvikens IF i division 1. Nu kommer uppgifter om att den 26-årige tränaren från Brålanda, Martin Falk, är på IFK Norrköpings radar.
– Man är glad och smickrad av att läsa det. Det är ändå en stor allsvensk klubb, säger Martin Falk till TTELA.

Det var till den här säsongen som Sandviken värvade in den Brålandafostrade tränaren Martin Falk. Det visade sig vara ett väldigt bra drag.

SIF har haft en fin säsongen och är med fem omgångar kvar av serien i allra högsta grad inblandade i en högdramatisk kamp om kvalplatsen mot superettan.

Nu kommer också uppgifter om att Martin Falks framgångar gett eko högre upp. Det är SportExpressen som är först med att rapportera om att IFK Norrköping har visat intresse för Martin Falk.

– Oavsett om det är spelare eller ledare som gör det bra så kommer det ryktas. Man är glad och smickrad av att läsa det. Det är ändå en stor allsvensk klubb som har en skicklig huvudtränare i Rikard Norling. Jag är glad över att läsa det, men mitt fokus ligger på vår avslutning. Det är fem matcher kvar och vi ligger på kvalplats. Jag är rätt bra på att sortera var min energi ska gå, så det är fullt fokus på Sandviken, säger Martin Falk.

”Blir smickrad”

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling och Martin Falk är inga främlingar för varandra. Innan Falk anslöt till Sandviken var han juniorlagstränare i AIK där Norling tidigare var huvudtränare för den allsvenska Solnaklubben.

– Om det kommer från journalisthåll eller om det finns någonting i intresset är ju en annan sak. Men det är klart att man blir smickrad oavsett. Ryktas det om sådana saker är det alltid någon som tycker att man gjort något bra. Det är kul att läsa, men jag lägger ingen större värdering i det. Jag håller min riktning i mitt ledarskap och vad vi ska göra under hösten, säger Falk.

Tror på FC Trollhättan

Brommapojkarna har i det närmaste säkrat seriesegern i ettan norra, men det är högdramatiskt om kvalplatsen mellan Sandviken (49 poäng), Dalkurd (49 poäng) och IF Karlstad (47 poäng). Det är nu som Martin Falk och hans manskap ska vara som bäst.

– Det är så jäkla kul. Det var någon som frågade om vi känner press eller stress, men det är därför man gör det här. För mig så ska det bli otroligt roligt att få vara med i det här. Jag är så jäkla glad för det. Det är lite som att gå tillbaka till när man spelade bandy på den nivån. Man vill spela de största matcherna och de som verkligen gällde någonting, säger Falk som också håller koll på läget i ettan södra.

– Vi får se om FCT grejar det också. Om de gör ett bra jobb kan det räcka hela vägen, säger Martin Falk.

IFK Norrköping ligger för närvarande på en femteplats i allsvenskan.