Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Svensson (till vänster) efter Åsebros derbyseger mot Mellerud i våras. Nu är han klar för en återkomst i just Mellerud. Bild: Jonas Myrholm
Simon Svensson (till vänster) efter Åsebros derbyseger mot Mellerud i våras. Nu är han klar för en återkomst i just Mellerud. Bild: Jonas Myrholm

Värvar tillbaka anfallare – från stora derbyrivalen

Melleruds IF har gjort sitt första nyförvärv inför nästa säsong och har inte letat alltför långt bort när man rekryterat.
Åsebro IF:s Simon Svensson är nu klar för en återkomst i klubben.
– Mellerud har ett spännande lag, säger Svensson till MIF:s hemsida.

Simon Svensson, med ett förflutet i Melleruds IF, har spenderat de senaste två åren i Åsebro IF och fick även en av huvudrollerna i den gångna sommarens första derby mellan rivallagen där ÅIF skrällvann med 2–1. Han gjorde då målet som innebar 1–1 i mötet som var det första mellan derbykonkurrenterna på nära åtta år i seriesammanhang.

I det nästkommande derbyt och i säsongen i stort var det dock inget snack om att det var Melleruds IF som var det bättre laget – och nu är det just Åsebro IF:s Simon Svensson som MIF värvat för att bli ännu vassare nästa säsong.

– Jag har haft det bra i Åsebro där hittat jag tillbaka till glädjen med fotbollen, men jag har dragits med för mycket skador under dessa två år, så jag har inte kunnat spela någon full säsong, säger Simon Svensson till Melleruds hemsida.

Från en farbror till en annan

Klubbytet innebär också att Simon Svensson går från att ha en nära släkting som tränare till en annan.

Det är hans farbror Peter Svensson som haft huvudansvaret i Åsebro IF och nu får han istället en annan farbror, Markus Svensson, som tränare efter sin övergång till Mellerud.

– Mellerud har ett spännande lag och en bra blandning mellan yngre och mer rutinerade spelare, säger Simon Svensson.

Simon Svensson har tidigare i karriären även representerat Vänersborgs IF i division 2 där han spelade under säsongen 2017.