Målfarlig. Valon Gashi hoppas på att bibehålla sitt målfacit mot allsvenska lag, när VFK ställs mot Norrköping.
Målfarlig. Valon Gashi hoppas på att bibehålla sitt målfacit mot allsvenska lag, när VFK ställs mot Norrköping.

Valon betonar lagarbetet

Under lördagen får Vänersborgs FK finbesök på Vänersvallen, när klassiska storklubben IFK Norrköping gästar. VFK:s måltjuv Valon Gashi tror dock att man kan rubba jätten. – Gör alla sitt jobb, kan vi få med oss ett resultat.

ANNONS
|

Vänersborgs FK är just nu inne i sin mest framgångsrika period i klubbens historia. Förutom att man ligger högre upp i divisionssystemet än någonsin tidigare (division 2), har man under det pågående cupspelet fällt en allsvensk jätte (Jönköping Södra, 2-0) och spelat lika med en annan (HalmstadBK, 2-2).

På dessa två matcher har spjutspetsen Valon Gashi gjort tre mål, men han blir ändå inte riktigt till sig av glädje när man nämner HBK-matchen för honom.

– Jag ser det som två förlorade poäng. Vi ledde matchen två gånger om, och var så nära att vinna, berättar den mellerudsbördiga forwarden, som nu har ett nytt möte med allsvenskt lag framför sig, då IFK Norrköping kommer på besök till Vänersvallen i eftermiddag (läs lördag).

ANNONS

En match som Valon ser fram emot.

– Det är såna här matcher man vill spela vecka in och vecka ut. Det är också kul att få mäta sig med de bästa och se hur man står sig mot allsvenska spelare, säger Gashi, som ser cupen som lite av ett sätt att visa upp sig inför större klubbar.

– Jag vill spela så högt upp som möjligt, och då är detta ett bra skyltfönster. Just nu är det dock mitt lag som gäller och inget annat, klargör Valon, innan han ger oss segerreceptet för lördagen.

– Defensiven kommer vara jätteviktig. Alla måste jobba hårt, samtidigt som vi tar tillvara på de lägen vi får.

Hans tränare Henrik Fridolvsson är inne på samma linje.

– Nyckeln till poäng är att vi spelar ett organiserat och disciplinerat försvarsspel, samt att vi även är högkvalitativa när vi väl har bollen.

Vad tar ni med er från HBK-matchen?

– Vi tar med oss en starkare tro på det vi gör. Borde vi tagit tre poäng mot HBK, bör vi kunna hota IFK också, även om de är snäppet bättre än HBK, resonerar Fridolvsson.

ANNONS