Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VFK får vänta på seger i seriespelet

Segern mot Jönköpings Södra i Svenska cupen gav energi. Men kanske stal den en aning på samma gång. – Jag vet inte om det var lite svårt att ladda om, säger kaptenen Jonas Emanuelsson efter VFK:s 0-1 mot Gauthiod.

Man får gå tillbaka till den 22 juni för att hitta Vänersborgs FK:s senaste seger i seriespelet. Trots detta har laget häng på övriga konkurrenter i toppen – tre poäng mot Gauthiod hade nämligen inneburit en fortsatt tredjeplats bakom Skövde AIK samt Karlstad, men nu är laget istället åtta.

På ett sätt var samtidigt söndagens förlust ett fall framåt: VFK släppte inte in baklängesmålet på tilläggstid denna gång, som i de tre senaste omgångarna, utan fick vittja nätet ”redan” i den 73:e minuten.

Alfred Wemmert tilläts då stå och måtta till vänster, och hans svepande inlägg nickades så småningom in av en flygande Jonathan Nilsson.

– Det var ett ganska snyggt mål. Gauthiod var heta när de väl kom runt och hade många spelare inne i boxen. Det hade inte vi, konstaterar Jonas Emanuelsson.

Nej, totalt sett var det en relativt underhållningssvag match, där den första halvleken stack ut genom sin nästan totala brist på chanser.

Det fanns dock en situation som kom att bli omdiskuterad efteråt. VFK:s högerback Mikael Danielsson tog sig in i straffområdet från höger, men föll efter en knuff bakifrån.

Straff eller inte? Domaren Andreas Ekholm från Trollhättan valde i varje fall att fria.

– Jag tycker att den är solklar för alla, konstaterar Emanuelsson.

På en regntung och hal plan var det i den andra akten Gauthiod som skapade flest och bäst möjligheter. Nino Sahinovic tippade bland annat ett inlägg i egen ribba och stod dessutom för en fenomenal frisparksräddning.

Lägen åt andra hållet? De var lätträknade.

Yttern Andelo Vekic hade en av sina svagare dagar i VFK-tröjan och anfallaren Valon Gashi fick inte heller mycket att jobba med.

Den bästa chansen hade då Emanuelsson själv, som fick se sin distansprojektil susa tätt utanför den vänstra stolpen.

– Luften gick väl ur oss lite efter målet. Det kändes som att vi hade svårt att få in spelare på offensiv planhalva.

VFK:s resultatrad i den norra tvåan är också dyster läsning just nu. De senaste nio matcherna har bara gett en enda seger, mot Skoftebyn precis före sommaruppehållet.

– Förstaplatsen är körd. Vi får kriga om kvalplatsen, men det är såpass tajt serie att vi inte har råd att förlora så mycket mer, säger Jonas Emanuelsson med ett snett leende.