Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

VFK:s P16-lag möter bästa motståndet

Det är inte bara Vänersborgs FK:s herrlag som har medgång just nu. Även P16-laget får möta motståndare på högsta svenska nivå.

– Det saknades lag i de högsta serierna. Vi anmälde ett lag och fick en plats, säger Amer Busuladzic, ledare i VFK:s P16-lag.

Föreningen Svensk Elitfotboll, SEF, organiserar serier för de bästa ungdomslagen runt om i landet. I serierna spelar framför allt ungdomslag till seniorlag i allsvenskan, superettan och division 1.

Men i år kunde inte SEF fylla serien i Västsverige och därför ansökte division 2-laget Vänersborgs FK om en plats i serien med sitt P16-lag.

Och nu är de med i serien.

– Vi kommer inte att vara så fixerade vid resultaten i matcherna. Framför allt innebär det här ett bra skyltfönster för grabbarna när de får möta motståndare som IFK Göteborg, Häcken och Örgryte, säger Amer Busuladzic.

Hur märker du på spelarna att det väntar den här typen av motstånd?

– De tycker att det ska bli jäkligt skoj. De har blivit mer seriösa jämfört med förra året och satsar mer. De vet att det är en tuff serie och att det väntar väldigt bra motstånd.

Har ni en stor trupp?

– Vi är 20-22 spelare i truppen och vi hoppas att vi som kollektiv ska kunna göra det svårt för motståndarna. Det gäller att få kollektivet att dra åt samma håll.

När spelar ni första matchen i serien?

– Vi möter Örgryte på hemmaplan den 9:e april.

Fotnot: Serien VKF:s P16-lag spelar i heter U16 Nationell, grupp 4. Förra året blev AIK svenska mästare för U16-lag.