Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Valon Gashi, målskytt i segermatchen mot Örgryte, men det räckte inte för att VFK skulle vinna gruppen.

VFK utslaget trots seger

Inför bortamatchen mot Örgryte IS hade Vänersborgs FK alltjämt chansen att gå vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Men en mycket övertygande vinst räckte ändå inte när gruppen summerades.

Försäsongen har varit något annorlunda för division 2-laget den här säsongen. På Vänersvallen har man matchats mot allsvenskt motstånd två gånger om utan att vika ner sig, och den sista omgången mot redan utslagna Öis fanns chansen att knipa slutspelsplatsen före IFK Norrköping och Halmstads BK.

Började lovande

Och det började lovande på Valhalla IP i Göteborg. Efter att lagen skapat varsin bra målchans under de inledande minuterna kunde målkungen Valon Gashi spräcka nollan.

Ett misslyckat skottförsök från Ismael Fonjah förvandlades till en ofrivillig framspelning, och Gashi visade upp fina måltjuvsegenskaper när han satte 0-1 till de vitsvarta.

Motståndet från superettan hade mycket boll och visade sig farliga när de lät bollen rulla centralt i djupled, men slarvade gång på gång bort långa passningar i sin iver att nå ut på kanterna. Samtidigt visade Vänersborg ingen större respekt för den klassiska storklubben, utan stod för en fartfylld och kontringsvänlig spelidé från avspark till slutsignal.

Storspel av Fonjah

Ismael Fonjah tog för sig framåt och var ofta på rätt ställe. I den första halvleken hade han 3-4 skott som testade Stojan Lukic i Öis-målet. Efter en halvtimma lyckades han också överlista målvakten med en bredsida efter ett strålande förarbete av Andrew Palumbo på vänsterkanten.

0-2 i paus, men samtidigt nåddes laget av beskedet att IFK Nörrköping ledde med 5-0 på hemmaplan mot Halmstad.

-Det är synd att Halmstad skämmer ut sig i dag, för det går ju inte att säga något annat. Det svider extra mycket att vi bara fick med oss ett kryss mot dem nu, säger VFK-tränaren Henrik Fridolvsson.

Öis kom igen i andra halvleken

I den andra halvleken spelade Öis upp sig något efter att tränaren Marcus Lantz gjort några taktiska byten. Men de riktigt farliga chanserna uteblev för det rödblå laget. Undantaget kom i den 71:e minuten då Emil Skogh löpte sig fri från försvaret och chippade in reduceringen över Nino Sahinovic.

De sista tio minuterna flyttade Öis också upp stora delar av laget, vilket skapade ytor för VFK:s omställningar.

På övertid blev Andrew Palumbo fri med målvakten men blåstes tveksamt av för offside. Engelsmannen skulle dock få sista ordet strax därefter, när han frispelades av Andelo Vekic och snyggt rullade in 1-3 på matchens sista spark.

Norrköping till kvartsfinal

Henrik Fridolvsson jublade tillsammans med laget och tillresta fans, men fick tyvärr konstatera att Norrköping fick kvartsfinalplatsen efter att slutresultatet mot Halmstad skrevs till 7-0.

-Det är kluvna känslor just nu. Med tanke på hur vi spelar och bra vi har varit i de här tre matcherna så är jag jätteglad och stolt. Men samtidigt är jag såklart besviken över att det inte räckte, säger han.

"En jättebra start att ta med sig in i det som komma skall"

Efter lite firande blickar han och laget fram mot serien, som han beskriver som årets huvudmål.

-Det blir min och de andra ledarnas uppgift att se till att spelarna springer och kämpar oavsett om det är Norrköping som står för motståndet eller om vi spelar division 2-match borta i Uddevalla. Jag är glad, stolt och det här är en jättebra start att ta med sig in i det som komma skall.