Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mobiler och plånböcker försvann när VIF:s omklädningsrum utsattes för ett inbrott under den första halvleken av bortamatchen mot IFK Malmö. Bild: Jerry Lövberg
Mobiler och plånböcker försvann när VIF:s omklädningsrum utsattes för ett inbrott under den första halvleken av bortamatchen mot IFK Malmö. Bild: Jerry Lövberg

VIF fick plånböcker och mobiler stulna

Det går att diskutera huruvida Vänersborgs IF blev ”rånade” på segern. Klart är i alla fall att flera spelare blev bestulna på sina värdesaker.
– Det är bedrövligt, helt oacceptabelt, dundrar Andy Kilner.

Det var garanterat tungt att släppa en ledning som hade inneburit säkrat kontrakt i den sista ordinarie minuten, men det var ändå inte i närheten av det tyngsta VIF drabbades av under lördagen i Malmö.

Efter en stabil första halvlek där man tagit ledningen med 1–0 klev spelarna ut till ett halvtidssnack som inte skulle bli som vanliga halvtidssnack. Väl i omklädningsrummet upptäckte nämligen merparten av spelarna att deras värdesaker var bestulna.

LÄS MER: Halid fick inte byta sko – hemmalaget kvitterade

– Nästan alla spelare blev av med sina mobiler och plånböcker någon gång under den första halvleken. Vi upptäckte det i paus, berättar Andy Kilner och fortsätter:

– Vi fick nycklar och låste dörren, men uppenbarligen hjälpte inte det. De (IFK Malmö) måste ersätta oss. Det måste vara deras ansvar att se till så att våra värdesaker är i säkert förvar.

”Det var mycket ilska”

Nu fick Kilner och resten av VIF:s ledarteam försöka få sina spelare att ställa om och fokusera på matchen igen.

– Vi var tvungna att säga till spelarna att försöka glömma detta och göra jobbet hela vägen i den andra halvleken, och det gjorde de verkligen i 90 minuter, säger Kilner, som fick se sitt lag spela 1–1 efter att hemmalaget kvitterat sent.

Hani Shurrab var en av spelarna som fick värdesaker bestulna. Han berättar om hur det var att gå ut till en andra halvlek med den här upplevelsen i bagaget.

– Det var mycket ilska. Vi gjorde väl rätt som såg det som bränsle. Vi var ute för att ge järnet och jag tycker att vi står för en jäkla insats, trots den motgången, säger han och konstaterar:

– Det är materiella ting, det är så man får se det.