Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anki Gustafsson och Tobias Persson får delat huvudansvar i jobbet med att ta tillbaka Vänersborgs IF:s damlag till division 2 igen.

VIF + Kopparberg = sant

Kopparberg/Göteborg FC lirar i allsvenskan, Vänersborgs IF i division 3 nästa år. Nu inleder klubbarna samarbete.

Det är på flicksidan som Vänersborgs IF från och med 2017 blir en så kallad samarbetsförening med Kopparberg/Göteborg, något som kommer att ge VIF:s unga talangfulla spelare möjlighet till träning på hög nivå.
– Varje torsdag har vi öppen träning, antalet spelare brukar ligga runt 20, säger Anna Stoltze, assisterande tränare till Stefan Rehn i Kopparbergs a-lag, och ansvarig för klubbens F19-satsning.
Det har hon varit de två senaste åren i det projekt, i samarbete med Göteborgs Fotbollförbund, som nästa år går in på sin fjärde säsong.
– Det är en del av en riktning som Kopparberg tagit, att jobba med unga spelare i närområdet, och samtidigt kan breddföreningarna ha kvar sina spelare lite längre. De får spela matcher där, och får den här träningen som ett komplement, och kan förberedas för elitfotboll, fortsätter Stoltze, som bor i Alingsås och till vardags även är distriktskapten för Västergötlands F00-lag.
Nu är det också klart vem som ersätter Patrik Thulin som tränare för VIF:s damlag, Thulin har ju valt att gå tillbaka till Skoftebyn efter bara en säsong på Vänersvallen.
Lösningen är nygammal: Anki Gustafsson.
Nu ska hon, tillsammans med Tobias Persson, som i år var Thulins assisterande, försöka se till att VIF snabbt återtar sin plats i tvåan.
Det var ju förresten med Anki vid rodret som VIF vann division 3 2015.
– Men tiden räckte just då inte till för en fortsättning, den här säsongen har jag haft en paus från tränaruppdrag och i stället tittat på väldigt mycket fotboll. Vi har samma grundsyn på hur vi vill spela, Tobias och jag, säger hon till klubbens hemsida.
Klart är det också att Lotta Ljungman fortsätter som assisterande tränare och lagledare, och att Oskar Wetterling, 24, får ansvaret för VIF:s flickjuniorer.