VIF:s rivstart på säsongen – två raka derbyn direkt

Vänersborgs IF är på väg in i sitt tredje raka år i ettan södra och det blir inte vilken säsongsstart som helst.
Laget inleder med hemmaderby mot IK Oddevold i premiären den 31 mars.
Motståndare därefter – rivalen FC Trollhättan.

ANNONS
|

Det blev en fjärdeplats för FC Trollhättan och en tolfteplats för Vänersborgs IF i ettan södra den gångna säsongen. De sistnämnda hade en tung höst där laget hade svårt att lyckas knipa trepoängare vilket höll på att ställa till det, men till slut kunde kontraktet ändå säkras för ett tredje år på elitnivå.

Ett tredje år som inleds med premiärmatch den 31 mars – och den här gången blir serieinledningen något alldeles extra.

Laget inleder nämligen hemma på Vänersvallen med IK Oddevold som motståndare. Derbykonkurrenten som slutade trea i serien förra året och var närmast att hota Falkenberg om en kvalplats upp mot superettan.

ANNONS

Och redan i omgång två smäller det igen.

Derby till påsk

Då är det nämligen dags för säsongens första rivalmöte mellan Vänersborgs IF och FC Trollhättan. Matchen spelas på Edsborgs IP med FCT som hemmalag och den är schemalagd på annandag påsk den 10 april klockan 17.00.

Förra säsongen var det Vänersborgs IF som vann säsongens första derby lagen emellan i en match som spelades på Vänersvallen. Siffrorna där blev 1–0 efter att Markus Johansson gjort mål för VIF i den andra halvleken.

Resultatet i det andra mötet, som spelades på Edsborg, blev sedan 1–1.

Det återstår att se om det blir Mak Linds eller Andy Kilners mannar som får jubla på påskens annandag 2023. Andra gången de möts blir den 14 augusti.

För FC Trollhättans del innebär årets seriepremiär bortamatch mot Oskarshamns AIK den 1 april.

ANNONS