Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Selbekk var en av målskyttarna för VIF.

VIF tog viktig derbyseger

Det gäller att ha virket på sin sida. Det hade Vänersborgs i derbyt mot Wargön – som man vann med 2-1. – Vi visade att vi kan spela bra fotboll, säger tränaren Patrik Thulin.

Det var blytunga poäng som stod på spel i torsdagskvällens match på Vänersvallen, som följdes av 205 åskådare. Både VIF och Wargön jagar nytt kontrakt i botten av tvåan – och risken är uppenbar att de slåss om samma plats.

WIK satt i förarsätet inför derbyt, men tack vare segern är det nu Vänersborgslaget som befinner sig på aningen säkrare mark, strax över nedflyttningsstrecket. – Och i nästa match har vi Arentorp Helås. Slår vi dem så lämnar vi kvalplatsen också, konstaterar Patrik Thulin.

Det började dock illa för VIF på hemmaplan. Redan efter elva minuter rann Wargön igenom, och det efterföljande friläget utnyttjades på bästa sätt av nyförvärvet Moa Rylén. Gästerna hade också bud på ännu mer – bland annat i form av ett friläge samt en ribbträff. – I första halvlek stod vi lite för stilla och var nog lite nervösa, misstänker Thulin, som fick se bättre tag efter pausvilan.

Det krävdes dock en frispark i virket från Wargöns Martina Fransson för att VIF skulle vakna till liv. Två minuter senare, i 59:e, kvitterade VIF när Mathilda Johansson osjälviskt serverade Charlotte Selbekk, som möjligtvis gjorde sin sista match för klubben före flytten till Västerås.

Avgörandet var även det resultatet av Johanssons blick för spelet – hennes djupledspassning friställde 16-åriga Irma Leijon, som inte gjorde något misstag. Den återstående kvarten handlade sedan om att säkra bakåt. – Wargön hade väl inte några jättemålchanser, men det är aldrig helt kontrollerat när man bara har sex poäng och inte självförtroendet, konstaterar Patrik Thulin som till sist kunde glädja sig åt en 2-1-seger.

Bäst i VIF? Det var Linn Häger och Rut-Lina Berner.