Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

VIF-tränarens superhyllning efter krysset: ”Vi var magnifika”

Vänersborgs IF hade två raka förluster i bagaget – men studsade tillbaka och spelade oavgjort mot IFK Malmö efter en solid insats. Då tokhyllas laget av sin tränare Andy Kilner.
– Vi var absolut enastående i många områden av den här matchen idag, säger VIF-tränaren.

Vänersborgs IF var laget på mer eller mindre allas läppar i ettan södra efter de tre första omgångarna där man vann samtliga och nykomlingarna bjöd dessutom på två rejäla överkörningar under de drabbningarna.

Men superstarten följdes av två förluster och det var där man stod inför matchen mot IFK Malmö under lördagen. En match där laget studsade tillbaka.

LÄS MER: VIF-backen efter comebacken från corona: ”Nu är jag trött”

Det var en aningen tillknäppt första halvlek sett till målchanserna, men det var Vänersborgs IF som var absolut närmast att hitta rätt. En lång utspark från Sebastian Ekholm gav Claes Nyman möjligheter att använda sin fart. Anfallaren sprang sig fri och var sedan ytterst nära att ge VIF en drömstart, men lyckades inte riktigt hitta rätt.

Det var lite av en sådan dag för Vänersborg.

– Vi behövde bara få den där studsen. Den där studsen framför mål som skulle göra att vi fick in bollen. Vi spelade oss också till väldigt många fina lägen där vi bara behövde den där kliniska sista passningen som skulle leda till ett mål, säger Andy Kilner som tror att en fullträff hade gett en helt annan match.

– Hade vi fått in ett mål så hade de behövt öppna upp sig lite och gå framåt och då tror jag att vi verkligen hade kunnat ställa till det för dem med den farten som vi har. Nu kunde Malmö sitta djupt och packa ihop sitt försvar och fair play, de gjorde det bra, säger Kilner.

Täta försvar

Ja, för utöver Nymans läge blev det egentligen inga fler målchanser i den första halvleken. Den andra bjöd på lite öppnare spel där båda lagen hade sina halvchanser här och var. Främst för hemmalaget, men det var kompakta försvarsspel som var matchens signum och tillställningen slutade 0–0.

VIF såg med andra ord till att det inte blev någon förlustsvit och efter matchen höll inte Andy Kilner igen det minsta med lovorden till sina spelare.

– Jag är så stolt över spelarna. Jag tycker vi var magnifika idag. Det var bara ett lag idag som såg att vilja och kunna vinna den här matchen. All kredit till Malmö. De stod emot trots att vi satte sådan press på dem, säger Andy Kilner.

Han fortsätter sedan:

– Vi försökte verkligen vinna och det kan såklart såra en, men jag tycker att vi var enastående i många områden av den här matchen idag. Det enda som svek oss idag var den där sista bollen och som vi alla vet så är det den svåraste bollen i fotboll, säger Kilner.

LÄS MER: Berner fick förtroendet – och tog det: ”Skönt”

”Sättet som pojken läser”

VIF-tränaren hade inte tillgång till Milos Andelkovic som dras med sviter av sin hjärnskakning. Däremot fick han tillbaka Fabian Falkstrand-Ransjö och valde att spela honom tillsammans med Kalle Berner som fick starta som mittback för första gången den här säsongen.

Andy Kilner var väldigt nöjd med sina spelare mot IFK Malmö. Bild: Christian Flodin
Andy Kilner var väldigt nöjd med sina spelare mot IFK Malmö. Bild: Christian Flodin

Båda hyllades efter matchen.

– När Kalle Berner gick från division 5 till division 2 sa folk att han inte skulle klara det. Nu säger folk att han inte skulle klara division 1, men han bekräftar bara allt jag visste om honom. Kalle är en smart kille. Jag tror inte att det skadat honom att få se lite från sidan under inledningen och skaffa sig lite kunskap. Jag har känt att han har tänkt att ”jag kan göra det här”, och han gjorde det strålande idag, säger Kilner som inte led det minsta av att ha Falkstrand-Ransjö tillbaka.

– Det är först när han är borta som man förstår hur bra spelare han är. Sättet som den pojken läser av farligheter är helt fantastiskt för en 20-åring, säger Andy Kilner.

Vänersborgs IF – IFK Malmö FK 0–0

Ettan södra, Vänersvallen

Så startade VIF: Sebastian Ekholm – Hani Shurrab, Fabian Falkstrand Ransjö, Kalle Berner, Halid Zekovic – Andrew Palumbo, Nils Berner, Hugo Engström, Abdiaziz Hussein – Claes Nyman, Engjell Ramadani.