Målskytt. Rutinerade David Bennhage gjorde ett av VIF:s tre mål i segermatchen borta mot Alingsås.

VIF vann svängig match

Vänersborgs IF besegrade division 3-laget Alingsås med 3-2 (2-1) på bortaplan i en svängig träningsmatch i strålande vårsol.

|

Efter två raka förluster under försäsongen, mot Vårgårda och Ljungskile SK, hittade VIF segermelodin igen borta mot Alingsås trots en trög start på matchen. Inledningsvis var det hemmalaget som dirigerade händelserna på planen. Men en nykomponerad startelva i VIF hittade så småningom rätt med sitt spel. Niklas Andersson gav gästerna ledningen efter en dryg halvtimme efter ett mönsteranfall med snyggt kombinationsspel. – Det var ett jättefint anfall, med ett snyggt avslut, säger Erik Alvin, assisterande tränare i VIF. David Bennhage nickade sedan in 0-2 på hörna några minuter innan paus, men Alingsås reducerade till 1-2 i slutminuten av halvleken. I början av andra halvlek utökade gästande VIF till 1-3, genom Niklas Anderssons andra mål för dagen Alingsås höll dock spelet väl uppe och förde stundtals matchen även i den andra halvleken. En rättvis reducering kom med tio minuter kvar att spela, men närmare än så kom inte hemmalaget. – Alingsås var bra och skapade en del chanser, men jag tycker ändå att vi har kontroll på matchen. Kanske satt matchen mot Ljungskile från i onsdags kväll lite i benen, men vi är nöjda med att ha vunnit och kommit in på det spåret igen, säger Erik Alvin.

Matchfakta: Alingsås-Vänersborgs IF 2-3 (1-2) Målen, VIF: Niklas Andersson 2, David Bennhage. VIF;s startelva: Tommy Herlogsson - Linus Lindholm (45), Hampus Vajizovic (45), Emil Guldbrandsen (80), Jonas Alfredsson - Alexander Adolfsson (70), Nils Berner, Joel Lundgren, Moussa Taher - David Bennhage (45), Niklas Andersson. Avbytare: Christian Sundén (45), Markus Karlsson (45), Robert Lotsbom (45), Hugo Engström (70), Stefan Jasarevic (80).