Madelene Sagström Arkivbild.
Madelene Sagström Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Tung avslutning i Arkansas för svenskorna

ANNONS

Det blev en tung svensk avslutning på LPGA-tourtävlingen i Arkansas. Madelene Sagström och Dani Holmqvist rasade i resultatlistan och slutade på delad 51:a plats.

Sagström stod för en superspurt under lördagen och noterades för två eagles och fyra birdies på de elva sista hålen, vilket tog henne upp på delad 24:e plats med bland andra Dani Holmqvist.

Svenskan hade således ett intressant utgångsläge inför den tredje rundan och inledde stabilt – men sedan kom ett rejält bakslag. Sagström drog på sig en dubbelbogey på hål tolv och följde upp med bogeys på både hål 13 och 14. Hon gick i mål på 72 slag, ett över par.

ANNONS

Det gjorde även Dani Holmqvist som blandade tre birdies med fyra bogeys under den avslutande rundan.

Nasa Hataoka, Japan, som svarade för en hole-in-one på den andra rundan, tog hem tävlingen före Ji Eun-Hee, Sydkorea och Minjee Lee, Australien.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS