Tung premiärförlust för IBK – efter sena avgörandet

IBK Vänersborg var på väg att vända premiärmötet med IBK Lidköping i den tredje perioden – då kom baklängesmålet i slutminuterna som förstörde kvällen.

|

Nu är säsongen i gång även för IBK Vänersborgs damer, men det blev en tuff premiärmatch för laget som inledde med att gästa IBK Lidköping under onsdagskvällen.

IBK hamnade i underläge med 0–2 efter den första perioden, men reste sig i den andra och kunde först reducera genom Philippa Blomqvist och därefter även kvittera när Tilda Lundberg prickade rätt.

Trots allt var det Lidköping som skulle få med sig en 3–2-ledning in i den tredje perioden och när även 4–2 kom 8.29 in i den sista tredjedelen av matchen såg läget minst sagt prekärt ut för Vänersborg.

Men gästerna gav sig inte.

Avgjorde i slutet

Philippa Blomqvist gjorde sitt andra mål i matchen för en första reducering och 14.05 in i den tredje perioden kom också 4–4 genom Maja Fridolf.

Skulle vändningen kunna fullbordas?

Nej, den skulle ju inte det. För istället var det IBK Lidköping som skulle sätta dit segermålet när mindre än fyra minuter återstod av matchen och premiärförlusten var där med ett faktum för IBK Vänersborg.

Nästa match för IBK-damerna är den 11 oktober när laget ställs mot Mullsjö AIS.

IBK Lidköping – IBK Vänersborg 5–4 (2–0, 1–2, 2–2)

Division 1, Västergötland dam

Målen: 1–0 Nora Dalbark-Carlén (1.00), 2–0 Merit Skoghammar (17.33), 2–1 Philippa Blomqvist (24.16), 2–2 Tilda Lundberg (31.16), 3–2 Merit Skoghammar (38.23), 4–2 Josefin Gustavsen (48.29), 4–3 Philippa Blomqvist (51.57), 4–4 Maja Fridolf (54.05), 5–4 Ida Andersson (56.04).