Manchester Uniteds Aaron Wan-Bissaka gjorde mål på Newcastle i lördags.
Manchester Uniteds Aaron Wan-Bissaka gjorde mål på Newcastle i lördags. Bild: Alex Pantling/AP/TT

Tv-protesten gav 228 000 i matpengar

ANNONS

I stället för att betala för att se Newcastles Premier League-match på tv i lördags uppmanades supportrarna att skänka pengar till ett välgörenhetsprojekt för matutdelning.

Newcastlesupportrarna ställde upp mangrant i protesten "Charity Not PPV" mot pay-per-view och samlade in motsvarande 228 000 kronor.

BT Sport och Sky Sports har tidigare under säsongen sänt alla Premier League-matcher i sina fotbollspaket, för att av coronasäkerhetsskäl undvika att fotbollssupportrar samlas utanför de stängda arenorna. Men nu i oktober har man gått tillbaka till att vissa matcher måste köpas genom pay-per-view, för 171 kronor per match. En av dessa matcher var Newcastles match mot Manchester United (1-4).

ANNONS

– Vi uppskattar verkligen Newcastefansens generositet, säger John McCorry på West Ends matutdelningsprojekt.

– Vi har även fått donationer från London, Spanien och USA.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS