Tysklands målvakt Almuth Schult, tidigare lagkamrat med Nilla Fischer i Wolfsburg, är den enda målvakten i VM som inte släppt in något mål inför kvartsfinalerna.
Tysklands målvakt Almuth Schult, tidigare lagkamrat med Nilla Fischer i Wolfsburg, är den enda målvakten i VM som inte släppt in något mål inför kvartsfinalerna.

Tyska stjärnan: "Hoppas jag vinner duellen"

Nilla Fischer och Almuth Schult är nära vänner efter sex år tillsammans i storklubben Wolfsburg. I VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland ställs de tidigare rumskamraterna mot varandra.

ANNONS

Sveriges mittback Nilla Fischer har haft en del kontakt med Tysklands målvakt Almuth Schult under veckan. I måndags blev det klart att deras länder möter varandra i lördagens VM-kvartsfinal på Roazhon Park i Rennes.

Ett speciellt möte för Fischer och Schult som delat rum när Bundesligalaget Wolfsburg rest på bortmatcher under de senaste sex säsongerna.

- Jag skrev med Almuth. Vi har lite småkontakt hit och dit. Skriver att "det ska bli kul att ses på lördag", i princip. Vi kommer nog skriva något mer också, säger Fischer.

ANNONS

Efter säsongens dubbel med Wolfsburg, liga- och cuptitel, flyttade 34-åriga Fischer hem till Sverige och Linköping. Något som har gett ett speciellt världsmästerskap i ett högsomrigt Frankrike.

Tysklands nolla

- Under den här turneringen har vi haft mer kontakt än tidigare för vi vet att det blir speciellt efter så lång tid i Wolfsburg, säger Almuth Schult.

Tonen i konversationen har än så länge varit lugn utan hån.

- Vi har inte kommit dit än, säger Nilla Fischer.

Hon tror inte att stämningen kommer piskas upp ytterligare heller.

- Vi får se... Nej, vi är rätt så schysta.

Almuth Schult har spikat igen målet i Tysklands fyra första matcher i turneringen. Stornationen är det enda kvartsfinallag som hittills inte släppt in något mål i mästerskapet. Den 28-åriga förstamålvakten har ingen tanke på att släppa någon boll förbi sig från Fischers blågula landslag.

ANNONS

- Vi är motståndare på planen, och förhoppningsvis har jag hållit nollan efter matchen, säger Schult.

"En ära"

Tyskan och svenskan värvades till Wolfsburg i samma veva 2013. Båda hyser stor respekt för varandra som fotbollsspelare och människa – samt för respektive fotbollsnation.

- Det är speciellt för mig att möta Sverige, för Nilla Fischer spelar där. Det är definitivt en ära att få möta Sverige och möta henne, säger Almuth Schult.

- Men det är klart, för mig är det extra speciellt genom relationen till Nilla Fischer. Vi delade rum i sex år i Wolfsburg och jag har väl lärt känna svenska folket lite bättre genom henne och lärt mig att älska det. Jag har sagt att jag ska försöka hälsa på henne i Sverige när jag hinner och jag är glad att vi får möjligheten att spela mot varandra igen.

ANNONS
Rennes, TT:s utsända

Fakta: Schults Tysklands VM-nollor

8 juni: 1–0 mot Kina, gruppspel.

12 juni: 1–0 mot Spanien, gruppspel.

17 juni: 4–0 mot Sydafrika, gruppspel.

22 juni: 3–0 mot Nigeria, åttondelsfinal.

ANNONS