Tysklands Sara Däbritz jublar efter 1–0-målet mot Spanien.
Tysklands Sara Däbritz jublar efter 1–0-målet mot Spanien.

Tyskland mot gruppsegern: "Inte vackert"

Ett mål. Det räckte för att Tyskland skulle säkra tre poäng mot Spanien och ta ett järngrepp om förstaplatsen i grupp B i fotbolls-VM.

ANNONS
|

Precis som i Sveriges match mot Chile under tisdagen kantades den tidiga gruppfinalen mellan Tyskland och Spanien, som båda vann sina VM-premiärer, av ösregn.

Åtminstone i början av matchen. Och det var Spanien som inledde bäst på Stade du Hainaut i Valenciennes, Frankrike.

Det 13-rankade laget pressade direkt mot tyskornas mål och radade upp flera heta chanser, där bland annat mittfältaren Silvia Meseguer fick ett fint skottläge med kvarten spelad, men sköt utanför. Även Nahikari Garcia hade två heta lägen.

Men det var Tyskland som tog ledningen före paus. I den 42:a minuten kom Svenja Huth runt på högerkanten och hittade in med ett inlägg i boxen, där Sara Däbritz, nyligen klar för spel i Paris SG, slängde sig fram och stötte in en retur efter passivt försvarsspel av spanska lagkaptenen Marta Torrejón.

ANNONS

Tyskland, som fick klara sig utan sin allra största stjärna, Dzsenifer Marozsán, som bröt en tå i VM-premiären, lyckades sedan hålla undan för ett jagande och bollrullande Spanien och säkrade sin andra raka seger i mästerskapet.

- Vi är väldigt lättade och glada. Alla gav hundra procent, det handlade om vilja. Vi kämpade hårt från första början, säger Sara Däbritz på en presskonferens efter matchen.

Tyskland toppar nu grupp B på sex poäng, tre före Spanien. Sydafrika och Kina, som möts i Paris under torsdagen, står på noll.

TT

ANNONS