Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Artistiska gymnaster i VGF

Gymnaster från Vänersborgs Gymnastikförening har tävlat i artistisk gymnastik med stor framgång på sistone. Det har blivit framskjutna placeringar i både Vårpokalen och i riksfinalen steg 5-7.

Huvudtränare för VGF:s artistiska gymnaster är Marius Gavriloaie, och först ut var Vårpokalen i Åkeshovshallen, Stockholm.

Första tävlingsdagen innehöll individuell mångkamp och lagtävling där Vänersborgs gymnastikförening ställde upp med sex av sina äldsta AG-gymnaster.

Tjejerna tävlar i redskapen hopp, barr, bom och fristående och lyckades ta en fin tredjeplats i lagtävlingen.

Individuellt placerade sig tre tjejer så bra på redskapen att de gick vidare till final på söndagen, trots den hårda konkurrensen av gymnaster från hela Sverige.

Johanna Johansson tävlade barrfinal, Klara Jonsson i bom och Nike Prins nådde final i både bom och fristående.

Belma Zemla, Rebecka Reimer och Ida Svensson, som också ingår i laget från VGF, gjorde en mycket bra mångkamp, men placeringarna räckte inte till för söndagens finaler.

Resultatet av årets Vårpokal blev inte mindre än tre individuella medaljer: Silver till Nike i fristående och hon tog även brons i bom, detta delade hon tillsammans med Klara.

Nu satsar fyra av tjejerna vidare mot SM i Helsingborg i juli.

Även riksfinalen för gymnaster i steg 5 och 6 avgjordes i Åkeshovshallen, och dit kvalificerade sig tre gymnaster per steg, från de åtta olika regionerna som Svenska Gymnastikförbundet består, av genom kvaltävlingar.

VGF:s Julia Eriksson var en av de uttagna gymnasterna och representerade region Väst i steg 6-tävlingen tillsammans med gymnaster från Kungsbacka och Tjörn.

Julia lyckades ta en niondeplats totalt i mångkampen, med en fin fjärdeplats i bom som bästa resultat.

Lag Väst placerade sig på en tredje plats totalt i lagtävlingen.

I riksmästerskapet för steg 7-10 representerades VGF av Tilde Arvidsson i steg 7.

I denna tävling startade totalt 22 gymnaster från hela Sverige, och i den hårda konkurrensen lyckades Tilde nå en fin niondeplats.