Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
David Canmo, TFIK, stack iväg som ett skott i 1 000-metersfinalen och lyckades hålla undan trots att den jagande närmade sig oroväckande snabbt. Därmed kan han titulera sig Götalandsmästare.

Dramatik när David vann finalen

TFIK-killen David Canmo öppnade i ett oerhört tempo i 1 000-metersfinalen. – Jag skulle göra trettiotvå på första varvet, men det blev trettio, och det kändes på slutet, sa David som blev jagad i slutet av finalen.

Götalandsmästerskapen i friidrott avgjordes i helgen i Telekonsult Arena i Växjö och det blev en ganska enkel resa för Trollhättans FIK:s David Canmo i försöken på 1 000 meter. Därmed var han klar för finalen och det var full laddning inför de fem varven.

När startskottet small så trodde man nästan att det var David man sköt iväg, då han formligen flög ifrån de andra. Han skapade en lucka redan från början och tillryggalade första varvet på 30 sekunder, något som David hade planerat passera på 32.

Så det var ju inte så konstigt att han hade en stor lucka.

Luckan växte varv för varv fram tills att det var två varv kvar, då såg man att även David kände av den tuffa inledningen. Och ju tröttare han blev, desto oftare tittade han sig om.

– Ja, jag var ju tvungen att titta hur nära de var.

De efterföljande kom närmare och närmare. Frågan var om David Canmo skulle klara sig hela vägen fram till mållinjen. Men när man svängde in på upploppet, så var det full fart på Alexander Bucht från Sävedalen. Men David Canmo satte han in en sista fartökning, och klarade av det.

– Oj, det var jobbigt på slutet. Benen var helt slut. Men jag vann och det var skönt.

Tiden blev så bra som 2.46,01 med 2.47,02 för Bucht – nya personbästan för båda två.

David har ju också höjd som en specialgren, men då den gick parallellt med 1 000-finalen, så var det inte ens att tänka på den här gången.

I januari blev det DM-guld för Lucas Bolin, IK Bergaström, på 60 meter och han gjorde nu under åtta sekunder. I P14-försöken sprang Lucas in på tiden 7,95. En tid som gav honom en plats i semifinal och väl där så tog han en av de säkra platserna till finalen.

Till sist blev det 8,01 i finalen, en hundradel från semitiden, och Lucas Bolin slutade femma i finalen. En strålande insats av IKB-killen.

Men helgen var inte över med det, då han även sprang C-finalen på 200 meter på tiden 28,04.

Notera också att Tobias Mattsson, TFIK, var sjua i P13-finalen i längd med 4.71 och att Daniel Adolfsson, Tingbergs AIS, delade sjätteplatsen i höjd med 1.43 och dessutom var femma i kula på 10.26. I F14-höjden blev det en delad niondeplats för Sofie Börjesson-Rintala, TFIK, med 1.45.

I början av september är det dags igen, då på Framnäs IP i Lidköping.