Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Prispallen på 1000 meter vid ungdoms-SM inomhus i friidrott. FRån vänster; Trean Carl Jälknäs, ettan Erik Jälknäs och tvåan Isak Lefvert, Mälarhöjden.

Dubbla dueller för Jälknäs

Två dueller med tvillingarna från Trollhättans FIK i medaljjakt. – Det var med stela ben jag kom in på upploppet, sa Erik Jälknäs, en av huvudpersonerna i löpardramat som slutade med dubbla medaljer.

Det var vid ungdoms-SM, i Tybblelundshallen i Örebro, det blev final för båda bröderna Jälknäs från TFIK på 1000 meter i P15-klassen.

Duon kunde med krafter kvar ta de säkra platserna till finalen, där det blev trångt i början med åtta löpare som alla ville ta position.

– Jag fick en knuff men tog mig ändå fram till täten redan i första kurvan, sa Erik, som dock inte fick med sig brorsan som hamnade längre ner.

Eriks höga farthållning gjorde dock att fältet sprang upp nästan direkt och då Carl kunde ta sig fram.

Sedan blev det två dueller.

En mellan Erik och Isak Lefvert, Mälarhöjden, och en med Carl och Alexander Larsson från hemmaklubben KFUM Örebro.

Och det blev kämpigt i båda två: Det var luftigt mellan Carl och Alexander, medan det var mycket knuffar i tätgruppen.

– Jag körde på så mycket jag hade och fick en lucka, men när jag kom in på upploppet var benen som pinnar, sista femtio som två träkäppar. Jag har nog aldrig varit så trött i mina ben, men det blev både en bra tid och guld så de var det värt.

Även i den andra duellen drog Jälknäs det längsta strået.

Guld till Erik (2.41,48) och ett brons till Carl (2.46,08), nya personliga rekord för båda.

Alva Lindberg, från TFIK, svarade för en strålande tävling i längdhoppet för F16. Alva tog sig till final, slog personbästa, och slutade åtta på utmärkta 5.26.

Det blev däremot ingen final för Johan Carlsson, TFIK, på 400 meter i P16. Men han var förste utanför, och således femma i mästerskapet med sina 54,60.

Och för Emil Fagerlin, TFIK, blev det semifinal på 60 meter, där hade han 7,74.

Till sist gjorde Hanna Borgemyr, TFIK, en riktigt bra kultävling där hon med personbästa (12.55) var sexa