Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
TBBK-grabbarna som fixade två finalplatser och vann båda vid Basketcupen i Skövde. Bild: Privat

Dubbla finalsegrar för TBBK i Skövde

Trollhättans Basket är inne i ett intensivt skede i sin verksamhet med final four för HU14 och Basketcupen i Skövde som spelades den 10-12 maj.
Två lag deltog i Basketcupen i Skövde nämligen pojkar födda 05 och 07.

Lagen var mycket framgångsrika och P07/08 lyckades vinna A-slutspelet med en imponerande segerrad. Kul förstås för de åtta grabbarna där både nya och spelare som varit med längre deltog.

På basketspråk talar man om "easy basket" vilket innebär att alla i laget måste spela minst två av sex perioder om fem minuter.

TBBK spelade mot Lobas 1 (54-25), Bankeryd (77-7) och Böler Basket (65-3) i gruppspelet.

Finalseger mot Nässjö

I slutspel A avfärdades Lobas 2 (58-15), Hammarö (43-22) och i finalen mot Nässjö vann TBBK övertygande med 44-21.

I ett mycket duktigt lag med Nicholas Storey, Alvin Ottosson, Antonio Jeminovic, Sixten Frennesson, Linus Lindqvist, Teddy Elefant, Kostas Uzemeckas och Lucas Harrisson-Ramic ska alla ha beröm för sin insats.

Segern i A-slutspelet var klubbens första seger i denna cup efter fyra andraplatser i tidigare årgångar.

Även pojkar 05 hade framgångar med endast sex spelare som kunde vara med.

Efter en liten tveksam start i gruppspelet mot EB-85 shooters (30-20), Viby Basket (13-49) och Marbo Basket (26-41) fick TBBK spela B-slutspel.

I semifinalen besegrades Högsbo Basket Tigers med 40-18.

Finalseger mot Hammarö

I finalen spelade TBBK mot Hammarö basket i en intensiv och försvarsstark match där storväxta Hammarö fick se sig besegrat med 22-19 (9-7).

I laget ingick Jesper Lindqvist, Josef Issa, Sebastian Storey, Jakob Edin, Jordan Cvetic och Gabriel Lindeblad. Med på bänken fanns armskadade Tarik Curkic.

- En mycket bra insats av två duktiga lag som tränat och spelat i HU14 och HU 13 denna säsong, konstaterar TBBK-ledaren Ralf Lennartsson.

HU 14-laget (P05) har kvar slutspelet för 14-åringar som spelas i Kinna kommande söndag med en semifinal direkt mot Marbo basket.