Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alla deltagande spelare och ledare tillsammans med gästerna på Torsbovallen. Bild: Privat

En dag med tjejer i fokus

I helgen anordnade Trollhättans BoIS en tjejdag med fokus på goda förebilder för spelare och ledare. Med under dagen var F03/04, F05/06 och F07/08.

Dagens startade på hemmaplan med flera fina lokala förebilder som gäster:

Carl Lext, spelar fotboll och futsal i Skoftebyns IF och har erfarenhet av spel i svenska futsallandslaget.

Hannah Pettersson har länge kombinerat först fotboll med bandy och sedan bandy med innebandy. Hon har gått ledarutbildningar och dömer nu fotboll och bandy samtidigt som hon spelar innebandy.

Hilma Lundqvist, målvakt i Gauthiod och i det svenska futsallandslaget.

Jesper Ahlcrona och Johan Kortekangas, TBoIS herr, var båda startspelare senare på dagen när TBoIS hade hemmamatch.

Martin och Ida Pettersson. Martin har, utöver att spela fotboll själv, tränat flicklag, damlag och herrlag. Han har en inteckning i Folke Bergendahls pris Årets P15 precis som hans son Oscar som nu spelar i TBoIS herr. Hans dotter Ida, som har en inteckning i Jakob Johanssons pris Årets F15, spelar nu med Kungsbacka i Elitettan.

Gästerna delade med sig av sina erfarenheter och inspirerade tjejer och ledare med olika övningar med fokus på försvar, mittfält, anfall och teknik.

Dagen fortsatte i buss till Göteborg där vi togs emot av Kopparbergs/Göteborg FC:s assisterande tränare Jörgen Ericson, sportchef Lasse Svensson och mittbacken Taylor Leach. De pratade med en grupp i taget parallellt med att övriga två grupper tränade på Valhalla IP under ledning av våra egna tränare. Vi fick bland annat ta del av vad som krävs för att spela i damallsvenskan och taktiken inför Kopparbergs/Göteborg FC:s match mot Linköping.

Efter att tjejerna stärkt sig med sallad var det dags att gå till Ullevi för att ladda för att vara maskotar och sköta bollservice på matchen i damallsvenskan mellan Göteborg och Linköping. Matchen vad mycket välspelad och tjejerna fick se totalt sex mål där Göteborg, som segrade med 4-2, behöll sin serieledning. Extra roligt att matchen dömdes av Trollhättans Pernilla Larsson.

Dagen avslutades med att jaga autografer och selfies med spelarna innan tjejerna trötta och belåtna bussades hem till Trollhättan igen.

Dagen var ett led i TBoIS:s satsning att stärka sin flickverksamhet och ett resultat av klubbens föreningsutveckling förra hösten.