Halvorstorps IS P14 är bäst i Västergötland, i DM-finalen besegrades Våmb med 3-0. Bild: Anna Edh

Halvorstorps grabbar bäst i distriktet

Halvorstorps IS P14-lag vann i söndags finalen i Västergötlands DM för 14-åringar när man tog sig an Våmbs IF. Matchen slutade 3-0.

|

Finalen, på neutral plan i Vedum, blev en tuff och tät match med mycket kamp och fint spel inför cirka 200 personer i publiken.

Halvorstorp gjorde en otroligt stark match och var det bättre laget sett till matchen som helhet. Alla killar presterade verkligen sitt yttersta i den här matchen när det gällde som mest.

Första målet skulle dock låta vänta till den andra halvleken (3 x 25 minuter), när Melwin Berg bröt in från höger och klippte till med sin vänsterfot.

Under den sista tredjedelen försökte Våmb (från Skövde) trycka på men försvarsspelet var stabilt matchen igenom.

När Axel Johansson frispelade Isak Sulkupuro, som sedan helt iskallt lobbade bollen över målvakten via ribban och in i mål, så började alla ana hur det skulle sluta.

Mot slutet kunde så Danijel Ramadanovic rulla in 3-0 från nära håll och när slutsignalen ljöd blev det stort jubel hos alla spelare, ledare, föräldrar och tillresta supporters.

Ledare för HIS P14 är Joakim Wadenbo, Tobias Torstensson, Martin Wiklund och Patrik “Pule” Edh.

Matchfakta

Västergötlands DM, P14, final

Halvorstorp-Våmb 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Mål: Melwin Berg, Isak Sulkupuro, Danijel Ramadanovic.

Matchen spelades på Nordvalla IP i Vedum.

Vägen till guldet: Edet 6-0, Levene/Skogslund 9-1, Sandared/Sjömarken 4-2, Gerdsken (kvartsfinal) 4-2, Vänersborgs FK (semifinal) 3-1 och Våmb (final) 3-0.