Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

HIS har sparkat igång ungdomsfotbollen

Varje år åker Halvorstorps ungdomslag och TFK/HIS flicklag till Göteborg för ett uppstartsläger. Förra helgen var det återigen dags.

Totalt åkte 196 stycken ledare och spelare från ungdomslag från Halvorstorps IS och TFK/HIS i åldern 12-16 år var förra helgen i Göteborg för uppstartsläger i Serneke arena.

Varje lag har sitt eget upplägg och får fyra träningspass, varav ett är på helplan.

P04 passade till exempel på att spela träningsmatch mot Torslanda, medan P06 hade ett extrapass med tränare för att öva upp snabbhet.

För TFK/HIS F06 var det första lägret för laget, vilket många sett fram emot under en längre tid. Under lägret hann de med både träningar, gruppaktiviteter och teori. Lägret svetsade samman laget ännu mer än tidigare och de kunde alla åka hem med minnen för livet.

För F05 var det en helg med flera träningspass med bra utveckling och samarbetsövningar som visat på den fina lagandan som finns mellan tjejerna. Det blev mycket skratt och egen tid där laget hann lära känna varandra ännu bättre. De åkte hem med inspiration och motivation inför en ny säsong.

För de äldre lagen anordnades en föreläsare från IFK Göteborgs akademin som berättade om deras syn på lag och spelare, vad som krävs som person/kamrat och kunskap om man ska lyckas i fotboll.

Lagen har även haft egna teoripass där det har pratats spelsystem, hur man är som kompis med mera.