Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

KFUM Trollhättans guldtjejer. Bild: PRIVAT

KFUM Trollhättans F05 vann Hallbybollen

KFUM Trollhättans F05 gick obesegrade genom hela Hallbybollen 2018 och fick avsluta trettonhelgen i Jönköping med att lyfta den eftertraktade segerpokalen. Framgången är baserad på en total laginsats där laget framförallt har visat prov på ett makalöst försvarsspel och stor bredd i sitt anfallsspel.

Under trettonhelgen spelades Hallbybollen i Jönköping som en av Sveriges största handbollscuper. Många lag från i princip hela landet deltog i årets upplaga. I klassen för F05 deltog hela 40 lag. Trollhättans tjejer lämnar ingen oberörd och är numera vida kända för sin dansanta uppvärmning och stora glädje över att spela handboll. 

I gruppspelet som pågick under fredag och lördag besegrades i tur och ordning småländska Älmhult med 13-2, skånska Lödde Vikings med 12-5 och halländska Aranäs från Kungsbacka med 8-5. Som gruppsegrare gick KFUM:s tjejer direkt till söndagens A-slutspel och 1/8 final. 

I 1/8 finalen mötte KFUMs tjejer ett lag från Stockholm, Gustavsbergs IF, som spelade ett snabbt anfallsspel med kontringar och tvingade KFUMs tjejer att verkligen springa hem fortast möjligt efter avslut. KFUMs tjejer agerade med ett starkt och offensivt försvarspel och fick med hela laget i anfallsspelet och kunde briljera fram till en klar seger med siffrorna 9-2.

Kort paus och sedan match igen. I 1/4 finalen stod skånska laget Höörs HK H65. De hade hittills spelat utan någon förlust och gjort en mycket starkinsats i sin åttondelsfinal med stor seger över RP Linköping. Detta blev kanske inte oväntat den tuffaste matchen för KFUMs tjejer (Höörs damlag är just nu i ledning i SHE.)  Återigen var det tryggheten i försvarsspelet med en duktig målvakt som sista utpost som skapade utrymme för att vinna matchen även när det inte gjordes många mål framåt. Ett riktigt styrkebesked från tjejerna och en rättvis seger med 7-5 i en målsnål match.

I semifinalen väntade ett nytt och duktigt lag från Stockholmsregionen. Hammarby Handboll hade tagit sig till semifinal genom att besegra bland annat Huddinge HK i en mycket jämn kvartsfinal. Återigen en målsnål match och KFUMs tjejer var laget som tog sig till final med en 7-4-seger.

Söndagens fjärde match var alltså finalen där man ställdes mot Aranäs igen. Aranäs som man besegrade i gruppspelet och som fullkomligt mosat sitt motstånd på sin sida i slutspelet var mer än sugna på revansch.

I gruppspelsmatchen hade KFUM mycket bra utdelning på kantavsluten och det avgjorde den första matchen. Till finalen tvingades Aranäs att hålla extra koll och markera KFUM:s kantspelare vilket öppnade upp spelet för genombrott och skytte. KFUM lyckades direkt att kliva igenom försvaret och rykte snabbt ifrån till stor ledning med 7-2.

Aranäs som har ett blixtsnabbt kontringspel tog sedan nästan ikapp försprånget till 7-6 innan KFUM återigen släppte loss sitt anfallspel med både övergångar och genombrott.

En klar seger tillslut med 12-8 och trötta men oerhört lyckliga tjejer tog emot publikens jubel. 

Det ska noteras att samtliga 13 utespelare gör mål i turneringen. I tre av matcherna gör laget mål från alla anfallspositioner. Svårstoppat handbollsgäng med andra ord. 

För KFUM Trollhättan deltog följande flickor i GULD-laget:
Ylva Hallgren, Karin Hallgren, Emma Rantilla, Engla Fällén, Maja Leandersson Forsberg, Amanda Assarsson, Signe Karlsson, Märta Ringqvist, Jonna Kullberg, Linnea Sommarberg, Nathalie Wedel, Anna Badinand, Ester Steen och Louise Jonsson