Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Lyckade cupäventyr för IBK Vänersborgs ungdomar

IBK Vänersborgs två äldsta tjejlag, 01/02 samt 03/04, åkte tillsammans med P03 till Göteborg och Gothia Innebandy Cup under trettonhelgen. Turneringen löpte under fyra dagar och samlade 457 lag från sju nationer. En enorm upplevelse för våra spelare.

Gemenskap och glädje var ledorden för helgen och den goa känslan när lagen hejade fram varandra i matcherna den gick att ta på.

Spelmässigt mötte lagen såväl internationellt motstånd som bekanta lag från Västsverige. Samtliga lag gick till B-slutspel och presterade riktigt fin innebandy. Vi ledare summerar helgen med stolthet och en längtan efter att dra på nya cupäventyr med alla härliga ungdomar. 

IBK Vänersborg P-05 var samtidigt iväg på Sibben-Cup i Skövde under helgen. 27 killar uppdelade i två lag spelade gruppspelsmatcher under fredagen och lördag förmiddag för att sedan påbörja slutspelet i två olika grupper.

Båda lagen genomför sedan ett slutspel som de sent ska glömma. I spelartruppen finns det spelare som spelat innebandy sen tidiga barnår och samtidigt de som gör sin första match och cup i livet. Tillsammans når de final på söndag eftermiddag.

IBK Vänersborg är en klubb som strävar efter att alla ska få vara med och helgens silvermedaljer visar att man kan nå långt i en cup utan toppning av lag. Trötta och med hesa halsar av allt hejande på respektive lag välkomnades de av applåderande föräldrar när de kom hem med bussen på söndagskvällen.