Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Premiär för KFUM:s sommarläger

I veckan var det premiär för KFUM Trollhättans första sommarläger i Arena Älvhögsborg.

KFUM har länge velat skapa en aktivitet likt detta så det stor glädje i klubben när alla bitar föll på plats. Målgruppen är klubbens ungdomar i åldern 10-12 och syftet är låta ungdomarna som annars är på olika håll få umgås och spela handboll ihop en vecka.

KFUM är den enda handbollsklubben i Trollhättan och har därför medlemmar från alla delar av staden, därför var det naturligt att ha lägret centralt i Trollhättan. Intresset har varit stort och de 50 platserna bokades snabbt upp.

– Extra roligt är att vi genom detta arrangemang även kan ge några av våra äldre ungdomsspelare möjlighet att få sitt första sommarjobb då vi har engagerat sex personer från A-ungdom som hjälpledare under lägret, säger ordförande Rebecca Möller

Huvudledare är Malin Borg, som spelat för klubben men framför allt tränat ungdomar i 15 år, och Emil Grönqvist, som både spelar aktivt med herrarna och har tränat ungdomsgrupper i flera år.

– Det ska bli kul att få blandade åldrar av klubbens ungdomar samlade på hallgolvet och se hur de äldre lär de yngre. Det skapas en skön klubbkänsla där kunskapsnivån i de olika lagen samtidigt säkerställs, säger ledaren Malin Borg

Lägret pågår från måndag till fredag och kommer bjuda på teori om allas lika värde, beach handboll på den nyinvigda planen bakom stadshuset samt gruppträning och bad på Älvhögsborg.

Lägret kommer utvärderas efteråt för att se om det kan bli en uppföljning nästa år.