Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sara Christiansson gick ut hårt i 800-metersloppet, där hon slutade tvåa bakom den finska favoriten Saija Seppä.

Sara tvåa i Ungdomsfinnkampen

Sara Christiansson från Trollhättans FiK tog ledningen och körde på i de starka vindarna. – Det var ju som jag brukar springa, så det gick bra, säger hon.

Ungdomsfinnkampen var tillbaka i Helsingfors efter att i många år avgjorts i förorten Esbo, och det är nog betydligt mer inspirerande att tävla på OS-arenan från 1952, tillika skådeplatsen för VM i friidrott både 1983 och 2005.

I flickornas 800 meter ställde Grästorpslöparen Sara Christiansson upp tillsammans med Elin Brink från Mölndals AIK, och lagledningen tyckte att Sara skulle köra på för fullt. Favoriten, finskan Saija Seppä, hade ett klart bättre personbästa än de andra i fältet, och det var också bara hon som kunde hänga med i Saras fart på det första varvet (66,5), där duon skapade sig en lucka till de övriga.

En lucka som höll hela vägen in i mål, där Saija i sin tur gick ifrån Sara. Segertiden blev 2.12.59 mot TFiK-löparens 2.16,26.

– Det var jättekul att vara med i landslaget, och få tävla på Olympiastadion inför så mycket folk. Det vill jag gärna göra om, säger Sara.

Andraplatsen i ungdomsfinnkampen gör kanske att hon kan få chansen igen, även om det i så fall blir på juniornivå.

Finland vann kampen i både pojk- och flickmatchen, så det blir till att ladda om för 2015, då tävlingen avgörs vid svensk olympisk mark, på Stockholms stadion.