Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det blev en lyckad fotbollsturnering i nya Syltehallen. Bild: Privat

Syltecupen lockade många fotbollssugna ungdomar

Fotbollsturnering av unga, för unga blev nya Syltehallens första riktigt stora arrangemang.

Den 8 december gick fotbollsturneringen Syltecupen för årskurs 6-9 av stapeln i Syltehallen. Bakom idén till arrangemanget stod Musab Ali, Bile Ahmed och Ali Ahmadi på Sylte Fritidsgård.

– Killarna kom till oss med idén om att det ville göra en stor turnering i nya Syltehallen. De hade fått inspiration från ett liknande arrangemang och nu ville de visa upp och använda deras fina nya hall på Sylte, förklarar Peter Andersson, föreståndare på Sylte fritidsgård.

Efter planeringsmöten och lite stöd från fritidsledarna på Sylte fritidsgård kunde ungdomarna bjuda in. Nio lag anmälde sig från fritidsgårdarna Lexington, Kronan, Sylte och V-huset. Totalt deltog 70 spelare och lika många hejade på från läktaren.

– Extra roligt var att vi fick hjälp av Munasar Mohamed, Abdimaalik Jesow och Saad Haji som är något äldre målgruppen för turneringen, men som på eget initiativ hörde av sig och ville bidra. Vi vill rikta ett särskilt tack till dem för all hjälp, säger Peter.

Syltecupen är ett exempel på hur fritidsgårdarna i Trollhättan jobbar med att ge ungdomar stöd att prova sina idéer och stärka deras positiva initiativ.

– Det är viktigt att ungdomarna får se att de själva kan göra saker och att de får stöd av fritidsgården. Vi märkte tydligt hur våra arrangörer efteråt reflekterade över att det hade varit jättekul, men också mer jobb än vad de kunde tro, och det är en viktig del i utvecklingen, avslutar Peter Andersson.