Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tio medaljer till Kumgang i Lomma Cup

Under helgen avgjordes Lomma Cup som är en av Sveriges största nybörjartävlingar med över 600 tävlande.
Kumgang Taekwondo Trollhättan hade med 16 fighters som alla gjorde grymma insatser.

Marko Kallunki, som i vanliga fall sitter på coachstolen bredvid, tog sig under helgen upp på mattan och visade vart skåpet ska stå. Marko har öga för taktik och lyckades därmed ta hem guldpokalen.

Rasmus Johansson har tränat hårt under lång tid och fått rutin på sina tävlingar, men denna gång körde Rasmus i en viktklass över sin vanliga, vilket gjorde att han mötte motståndare som var större. Trots detta vann Rasmus alla sina matcher med över tio poängs skillnad, en välförtjänt guldpokal blev det även till Rasmus.

Tina Zorko, som också körde en viktklass över sin vanliga, tog hem vinsten utan problem med hjälp av snabba sparkar och smarta taktiker.

Neo briljerade

Neo Östman, som är i startskottet av sin taekwondokarriär, briljerade under den här långa dagen. Neo gick totalt fyra matcher med flera timmar emellan varje. Detta gjorde att omladdningen var tuff, ändå lyckades Neo utklassa sina motståndare i alla matcher.

Jessica Almqvist tävlade för första gången och vann sina första matcher stort. Finalen var jämn men det var tyvärr motståndaren som tog hem vinsten. Att ta med sig ett silver från sin första tävling är dock ovanligt bra.

Adni Gashi har lagt ner mycket tid på sin träning det senaste och detta visade sig ha gett resultat när han klev upp på tävlingsmattan för första gången. Adni vann sin semifinal stort, men i finalen blev det ett missförstånd som gjorde att Adni förlorade matchen. Men precis som i Jessicas fall är det ovanligt bra att ta ett silver i första tävlingen.

Karin tog brons

Karin Forsell körde under Lomma Cup sin första tävling i grenen poomsae, som går ut på att visa upp ett mönster och göra detta med kraft, precision och snygga tekniker. Med bra fokus lyckades Karin ta mycket poäng och fixade ett brons.

Kevin Brink gjorde en riktigt bra kvartsfinal där han presterade när det behövdes som mest. I slutsekunden fick Kevin in en riktigt snygg huvudspark och vann matchen. I semifinalen körde fightern från Kumgang på stenhårt, men motståndaren hade fördelen att vara längre och Kevin tog inte hem vinsten denna gången.

Oscar Sommarberg körde sin semifinal mot en mycket rutinerad motståndare som var svår att komma nära inpå, men Oscar gav inte upp utan jagade hela matchen. Grymt bra kämpat av Oscar trots förlust denna gång, men ett brons fick han med sig hem.

Nära att få träff

Rrdison Kryeziu körde en spännande semifinal som var oerhört jämn, i slutsekunderna ledde motståndaren med 13-10 och Rrdison var nära att få in en huvudträff, men missade med en hårsmån. Vinsten gick till motståndaren den här gången, men ett brons blev det till Rrdison.

Övriga från Kumgang som deltog i Lomma Cup och gjorde mycket bra insatser var Axel Forsell, Rex Johansson, Filip Engman, Markus Engsryd, Izabelle Berg och Ludvig Brax.