Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Linus Fässberg, Neo Östman, Zack Esperi Floberg och Ludvig Brax var och tävlade i Malmö open. Bild: Privat

Två brons till Kumgang i Malmö open

I helgen åkte fyra fighters från Kumgang Taekwondo Trollhättan till Malmö för att tävla i Malmö open, en av Sveriges största nybörjartävlingar.

De fyra som åkte var Linus Fässberg, Neo Östman, Zack Esperi Floberg och Ludvig Brax.

Neo Östman gick totalt tre matcher och vann sina två första stort. Redan efter första ronden i första matchen ledde spelaren från Kumgang Taekwondo med över 20 poäng och domaren bröt matchen. I andra matchen var det inte heller några konstigheter, Neo hade övertaget från start.

Efter en lång väntan var det dags för semifinal för Neo och i den matchen var det ett poängutbyte utöver det vanliga där Neo tyvärr tappade poäng i sista ronden. Men det blev ett brons i en stor tävling som Malmö Open med över 600 tävlande, vilket är en väldigt bra insats.

För Ludvig Brax var det en otroligt jämn match där han stundvis ledde, men slutpoängen blev 25-26 och motståndaren vann tyvärr matchen trots att Ludvig var den som styrde.

Linus Fässberg, som körde sin första riktiga tävling, har stenhårda sparkar och ledde matchen från start, men i andra ronden tog den mer rutinerade och högre graderade motståndaren tyvärr ikapp och Linus gick inte vidare i tävlingen den här gången.

Zack Esperi Floberg fick i sin semifinal möta en mycket rutinerad kamputövare, men Zack kämpade på ordentligt och ledde till och med matchen stundvis. Motståndaren tog ikapp poäng i samband med att sekunderna tickade ner och vinsten gick tyvärr till honom denna gången. Men även Zack fick med sig ett brons hem efter en bra insats.