Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
GULDGRABBAR. Carl Jälknäs, David Cannmo och Erik Jälknäs bärgade första SM-guldet i stafett åt Trollhättans FiK. Grabbarna vann guld på 3 x 800 meter.

Vindsnabb stafetttrio bärgade SM-guld

Trion från Trollhättans FiK var starkast och tog hem klubbens första SM-guld i stafett. – Det var kul att vi vann, men Mälarhöjden gav oss motstånd, sa guldtrion Carl Jälknäs, David Cannmo och Erik Jälknäs i mun på varandra.

Stafett-SM avgjordes på Sollentunas blå banor och i hela mästerskapets första final, 3 x 800 meter för pojkar 15, stod Trollhättans FiK på startlinjen.

Carl Jälknäs tog hand om den första sträckan, och när startskottet brann av så var det en löpare från Mälarhöjden som satte fart och tog ledningen.

– Han startade väldigt fort och jag kom väl ikapp honom efter 350 meter och kunde gå ifrån lite, sa Carl, drygt tre sekunder före vid växlingen.

Han lämnade över till David Cannmo, som egentligen inte har åldern inne för USM förrän nästa år, men i stafett så får man ta in en löpare som bara är 14 år under året.

David gjorde ett väldigt bra lopp och hade 2.08 på sin sträcka, så även om Mälarhöjdens löpare klockades till 2.02, så var avståndet ändå inte mer än två sekunder mellan de två lagen.

– Jag visste att han var bra, och att jag var tvungen att springa fort för att avståndet inte skulle bli så stort inför sista sträckan, sa David, som imponerade med sin löpning.

Inför sista sträckan var avståndet till ledande Mälarhöjden inte längre än att Erik Jälknäs med en liten fartökning skulle kunna gå ikapp.

Under det första av de två varven höll Erik avståndet, för att sedan göra publiken lite nervös i näst sista kurvan.

Då tittade Erik bakåt.

Var han så trött att han kände att han inte skulle gå ikapp, och istället inriktade sig på att hålla undan för trean?

– Nja, jag tittade bakåt för att kolla om det bara var framåt jag behövde bry mig om. Sedan såg det ut som att han tröttnade vid femhundra, så jag körde ikapp på bortre långsidan.

Sedan blev det lite fajt mellan killarna i sista kurvan, men Erik visade vem som hade mest krafter kvar.

– Det var bara att springa så fort det gick på upploppet.

Erik gjorde 2.03 på sin sträcka och drog ifrån på upploppsrakan, något som fick coachen Lars Axelsson att le mer och mer ju närmare hans lag kom mållinjen.

Guldtiden för TFIK blev 6.22,24 att jämföra med 6.24,55 för tvåan Mälarhöjdens IK.