Julian Nagelsmann uppges ta över som Tysklands förbundskapten efter sparkade Hansi Flick. Arkivbild.
Julian Nagelsmann uppges ta över som Tysklands förbundskapten efter sparkade Hansi Flick. Arkivbild. Bild: Alexandra Beier/AP/TT

Uppgifter: Nagelsmann ersätter Flick

Julian Nagelsmann är så gott som klar som ny förbundskapten för det tyska fotbollslandslaget.
Det uppger tidningen Bild.

ANNONS

Det tyska fotbollsförbundet, DFB, sparkade nyligen Hansi Flick. Tre raka förluster i träningsmatcher och förtroendet var förbrukat. Det var heller inte till Flicks fördel att landslaget stod för det uppseendeväckande fiaskot att inte ta sig vidare från gruppspelet i VM i Qatar.

Flick är den förste tyske förbundskaptenen att få lämna posten under kontraktstid.

Enligt Bild är Nagelsmann och DFB i allt väsentligt överens om ett kontrakt som sträcker sig över EM-slutspelet på hemmaplan nästa sommar.

Nagelsmann, tidigare Emil Forsbergs tränare i Leipzig, fick i våras sparken från Bayern München, storklubben som fortfarande betalar ut lön till 36-åringen. Kuriosa i sammanhanget är att Nagelsmann ersatte Flick i Bayern.

ANNONS

Månadslönen som förbundskapten sägs ligga på 400 000 euro, ungefär 4,8 miljoner kronor.

Tyskland är som värd direktkvalificerat för mästerskapet nästa sommar.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS