Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/19

Världen skrattar åt Ronaldos staty

I går blev Cristiano Ronaldo målskytt i Portugals träningsmatch mot Sverige - och i dag hyllades stjärnan med en staty på flygplatsen på Madeira som numera bär hans namn. Men många menar att statyn inte är speciellt lik fotbollsspelaren.

På tisdagskvällen spelade den portugisiske fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo en träningsmatch mot Sverige på ön Madeira, där han är uppvuxen.

Ronaldo inledde målskyttet, men efter att han bytts ut fick han se Janne Anderssons mannar vända matchen och till slut vann Sverige med 3-2.

"Väldigt speciellt"

Dagen efter Portugals förlust  hyllades Cristiano Ronaldo ändå ordentligt på Madeira. Flygplatsen på ön har nämligen nu fått namn efter honom.

LÄS MER: Ronaldo-skulptörens försvar: "Det handlar om smak"

– Att se flygplatsen bära mitt namn är väldigt speciellt. Alla vet att jag är stolt över mina rötter, säger han enligt AFP.

Hånas på nätet

Det kom omkring 5 000 Ronaldo-fans till invigningen, men den stora snackisen blev ändå statyn föreställande fotbollsstjärnan. Bysten var nämligen inte särskilt lik originalet.

En twittrare roade sig exempelvis med att montera bystens huvud på ett foto på Ronaldos verkliga kropp för att illustrera det komiska: