Mikaela Shiffrin väntas vara en av dem som tävlar i Peking. Arkivbild.
Mikaela Shiffrin väntas vara en av dem som tävlar i Peking. Arkivbild. Bild: Michael Probst/AP/TT

Vaccinkrav för USA:s OS-trupp

Alla amerikanska OS-idrottare måste vaccinera sig mot covid-19, det meddelar den amerikanska olympiska och paralympiska kommittén (USOPC). "Pandemin är långt ifrån över", skriver kommitténs vd.

ANNONS

Enligt USOPC:s vd, Sarah Hirshland, kommer från och med den 1 november ett vaccinkrav att införas för den som vill åka på framtida OS och Paralympics. Kravet kommer dessutom att innefatta den som vill använda sig av något av kommitténs träningscenter.

"Den bistra verkligheten är att pandemin är långt ifrån över", skriver Hyland i ett brev.

Inför sommarens OS uppmuntrades idrottarna att vaccinera sig, men det fanns inget officiellt krav. I Tokyo konstaterades sedan stavhopparen Sam Kendricks smittad och missade tävlingarna där Armand Duplantis blev olympisk mästare. Även golfaren Bryson DeChambeu missade spelen i Tokyo på grund av coronasmitta.

OS i Peking inleds den 4 februari.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS