Vänersborgs FK föll mot Sils IF och den negativa resultatkurvan fortsätter.
Vänersborgs FK föll mot Sils IF och den negativa resultatkurvan fortsätter. Bild: Hanna Bernhardsson

Vänersborgs FK föll med uddamålet mot Sils – inte vunnit på fem matcher

Vänersborgs FK:s formkurva i division 2 nordvästra Götaland har förtvivlat svårt att byta riktning.
Under lördagen kom lagets femte raka match utan seger efter en 2–3-förlust mot bottenkonkurrenten Sils IF.

|

– Vi har haft det lite trögt de senaste matcherna att få det att stämma i spelet, tyvärr.

Så sade VFK-tränaren Stefan Kristensson efter förra omgångens 0–3-förlust mot Viken.

Bättre skulle det inte bli i lördagens match mot Sils. Åtminstone inte resultatmässigt, även om det började bra för VFK.

Redan i den nionde matchminuten gav nämligen Moa Jansson VFK ledningen i matchen – en ledning som laget länge såg ut att gå till halvtidsvila med.

Istället gjorde Sils både 1–1 och 2–1 under de sista minuterna i första halvlek.

När även 3–1 till Sils kom tidigt i den andra halvleken lyckades VFK inte hitta någonting att sätta emot, och när Matilda Wibergs 2–3-mål kom i den 92:a minuten var det lite för sent.

Förlusten innebär att Vänersborgs FK alltjämt ligger kvar precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Sils IF–Vänersborgs FK 3–2 (2–1)