Patrik Duretic lämnar som klubbchef för Vänersborg IF efter drygt ett år på posten.
Patrik Duretic lämnar som klubbchef för Vänersborg IF efter drygt ett år på posten. Bild: TTELA

Vänersborgs IF:s klubbchef lämnar – återvänder till hockeyn

Patrik Duretic lämnar sin post som klubbchef i Vänersborgs IF efter bara ett år på posten. Istället går han tillbaka till Vänersborgs HC, där han tidigare varit verksam i 20 år.
– Magkänslan fick avgöra, säger han.

ANNONS
|

Patrik Duretic tillträdde som klubbchef för Vänersborgs IF i juli förra året. Lite mindre än en ett år senare väljer han nu att lämna rollen.

– Jag fick frågan för ett tag sedan om att gå in i VHC. Därefter har det varit ett väldigt svårt beslut, säger han.

Men nu står det alltså klart att han återvänder till Vänersborgs HC, där han tidigare varit verksam under drygt 20 år.

– Klubben är på en annan plats idag än den var när jag lämnade för tre år sedan. Jag har alltid brunnit för hockeyn, så när frågan kom om den här rollen blev det svårt. Magkänslan fick avgöra, säger Patrik Duretic.

ANNONS

Hans nya roll i Vänersborgs HC blir som klubbchef.

– Jag kommer jobba med seniorverksamheten men också jobba med ekonomi och så vidare. Ett ganska klassiskt klubbchefsuppdrag helt enkelt, säger han.

Hans sista dag som anställd på Vänersborgs IF blir den 24 juni.

– Det är naturligtvis vemodigt att lämna. Man har lärt känna många människor inom föreningen och jag har trivts med mitt jobb. Men magkänslan fick helt enkelt avgöra, mer dramatiskt än så är det egentligen inte, säger Patrik Duretic.

Redan nu har Vänersborgs IF inlett ett arbete för att se hur deras organisation ska se ut framöver, i och med Patrik Duretics uttåg ur klubben.

”I ett första skede kommer vår ekonomigrupp och delar av marknadssektionen att ta ett ytterligare utökat operativt ansvar för den ekonomiska uppföljningen och det löpande marknadsarbetet. I övrigt så har vi starka och aktiva sektioner för ungdom, dam och herr som fortsätter att ansvara för den löpande verksamheten i samspel med kansliansvariga Pernilla Torstensson och huvudstyrelsen”, säger Fredrik Andersson i VIF:s huvudstyrelse, till VIF:s hemsida.

ANNONS