Lagkaptenen Albin Ekdal är optimist inför mötet med Spanien – vem han än får bredvid sig på det centrala mittfältet.
Lagkaptenen Albin Ekdal är optimist inför mötet med Spanien – vem han än får bredvid sig på det centrala mittfältet.

Vem spelar från start: Olsson eller Larsson?

Lagkapten Albin Ekdal får ses som given i Sveriges startelva till EM-kvalet mot Spanien. Men vem får han intill sig: Kristoffer Olsson eller Sebastian Larsson?

ANNONS
|

Förbundskapten Janne Andersson är inne på att uttagningen av startelvan återigen har varit svår.

Och under presskonferensen i Madrid fick han inte särskilt mycket hjälp av Albin Ekdal.

Lagkaptenen, given i startelvan på måndagskvällen, gled skickligt undan från frågan när han indirekt fick välja mellan Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson.

"Olika"

- Det är lite olika spelartyper. Kristoffer Olsson är mycket fin med fötterna och "Seb" är väl en kille som springer två mil per match och har en otroligt fin högerfot, säger han.

ANNONS

- Det blir lite olika men med ett lite diplomatiskt svar så är båda otroligt duktiga.

Andersson:

- Spelar man central mittfältare, yttermittfältare, ytterback eller forward så har vi en viss kravspec, man ska klara vissa delar anfalls- och försvarsmässigt och det tycker jag att alla spelare gör. Sedan kan det bli lite mer offensivt eller defensivt balans om man väljer enstaka spelare, säger han.

Olsson spelade senast från start i 3–0-segern mot Malta och Larsson kom in i 77:e minuten när han ersatte Ekdal.

Ekdal känner att konkurrensen kring mittfältsplatserna i landslaget har hårdnat, och det är något som han välkomnar.

- Jag tycker att det märks på det sättet att träningarna är mer intensiva, när vi har olika spelformer märker man att alla vill visa framfötterna. Alla tar för sig och vill imponera på Janne & Co. Vilket jag tror är positivt. Alla höjer sig några procent extra för att få speltid, säger han.

ANNONS

"Ett kvitto"

Duon jämför matchen mot Spanien med tidigare matcher mot Frankrike, Italien och Tyskland, och menar att insatserna mot stornationerna har gjort att svenskarna kliver in på Santiago Bernabéu med ett starkt självförtroende.

- Det är klart det är skönt att vi har ett kvitto på att vi kan rubba de bästa nationerna i Europa. Vi går ut med vetskapen att om vi gör en väldigt bra match så har vi chans att få med oss en poäng, eller varför inte tre, säger Albin Ekdal.

- Vi vet att inget är omöjligt. Vi vet att när vi har en bra dag så är vi ett otroligt svårslaget lag, och det hoppas jag att vi kan visa.

Madrid, TT:s utsände

ANNONS