Amandine Henry är tillbaka i franska landslaget. Arkivbild.
Amandine Henry är tillbaka i franska landslaget. Arkivbild. Bild: Francois Mori/AP/TT

Veteranstjärnan tillbaka i franska landslaget

ANNONS

Veteranstjärnan Amandine Henry är tillbaka i det franska fotbollslandslaget, för första gången sedan 2020.

33-åringen är uttagen i bruttotruppen till VM i Australien och Nya Zeeland. Nya förbundskaptenen Herve Renard har tagit ut 26 spelare, den slutgiltiga truppen kommer bestå av 23 namn.

– Att ha med henne har hela tiden varit min intention, säger Renard.

Henry lämnade klubblaget Lyon i förra veckan och har precis skrivit på för Angel City från Los Angeles.

– Hon har haft lite problem i Lyon, vi har hjälpt henne så att hon ska vara tillgänglig för förberedelserna inför VM, säger Renard.

Henry har inte spelat i landslaget sedan 2020 eftersom hon var osams med den förra förbundskaptenen Corinne Diacre. Totalt sett har hon gjort 93 A-landskamper.

ANNONS

PSG:s Kadidiatou Diani finns med i bruttotruppen, trots att hon har skadeproblem.

VM inleds den 20 juli.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS