Vetlandas Albin Rehnholm, här under en match mot Villa Lidköping, har stängts av för otillåten användning av en astmamedicin. Arkivbild.
Vetlandas Albin Rehnholm, här under en match mot Villa Lidköping, har stängts av för otillåten användning av en astmamedicin. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Vetlandaspelare stängs av för astmamedicin

ANNONS

Elitserielaget Vetlandas Albin Rehnholm stängs av tillsvidare och riskerar totalt åtta månaders avstängning, skriver Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Skälet till avstängningen, som gäller från den 3 februari, är att 22-åringen använt en astmamedicin som han borde ha sökt dispens för. Själv hävdar Rehnholm att en dopningskontrollant uppgett att medicinen, av märket Bricanyl, inte krävde dispens.

Svenska antidopningsorganisationen Antidoping Sverige föreslår åtta månaders avstängning.

"Vi beklagar verkligen det inträffade och vi har under det senaste året jobbat hårt med utbildning och information om vikten av att inte äta kosttillskott och kontrollera sina mediciner. Att det ändå händer är mänskligt och vi får avvakta vad kommande beslut blir, och fortsätta vårt viktiga arbete", säger Karin Torneklint, sportchef på Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS

Rehnholm uppger att han kommer att överklaga beslutet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS