Isac Shears och hans Vänersborgs IF föll i jumbomötet mot Ängelholm med 1-0 efter dubbla utvisningar.
Isac Shears och hans Vänersborgs IF föll i jumbomötet mot Ängelholm med 1-0 efter dubbla utvisningar. Bild: Christian Flodin

VIF föll tungt i jumbomötet

Vänersborgs IF föll efter dubbla utvisningar i jumbomötet med Ängelholm. Nu är avståndet upp till kvalplats åtta poäng, med sex matcher kvar på säsongen.
– Nu måste vi bara fokusera på de matcher som kommer och försöka ta alla poäng vi kan. Varje match är en final, säger assisterande tränare Mohammed ”Mido” Abdelnaby efter 1-0-förlusten.

ANNONS
|

Vänersborgs IF ligger fortsatt sist i Ettan södra och med bara sex matcher kvar har man hamnat sex poäng från närmsta motståndare i botten av tabellen. Det efter en mållös match från Vänersborgs sida i matchen mot nästjumbon Ängelholm.

V IF hamnade i ett tidigt underläge i ångestmatchen mot jumbokollegan. Och man lyckades aldrig kvittera, även om måljublet var nära på tilläggstid.

Redan en kvart in på matchen hittade hemmalaget Ängelholm förbi Besarion Kodalaev i VIF-målet. På efterspelet av en högerhörna som VIF i första läget rensade undan, nådde bollen ut till Ängelholm på nytt och när lyftet in i boxen kom blev det två rena hemmaspelare bakom Vänersborgs backlinje. Ensam mot två gulklädda hade Kodalaev inte mycket att säga till om. 1-0 var ett faktum, till protester från gästerna.

ANNONS

– Vi tycker deras mål är offside, men vi vet inte riktigt. Annars är det en bra halvlek i en jämn match, där båda lagen vill vinna och har inget att förlora, säger ”Mido” Adelnaby.

Trots att Vänersborg jobbade för att få in en kvittering så kom man aldrig riktigt nära i den första halvleken. Det mesta av spelet från båda håll skedde kring mittfältet, där långa bollar såg ut att vara matchplanen.

– Vi har analyserat att dom inte är bra på försvarsspel, deras backlinje är långsam så vi försökte så mycket som vi kan spela bakom dom, och använda Isaac Shears snabbhet och trycka hårt för andra boll. Men det gick inte som vi vill, bekräftar VIF-tränaren.

I den andra halvlek var matchbilden lik den första. Långbollarna fortsatte fylla luftrummet. Vad som stod ut för Vänersborgs del var ett par viktiga försvarsauktioner av Filip Sterner, när han läste- och bröt uppspelen från Ängelholm.

Dubbla utvisningar

Men så kom smällen som gjorde Vänersborgs poängjakt riktigt tung: Rött kort på William Snällström.

Efter timmens spel rev Snällström ner motståndaren som var på väg mot ett friläge, bara halvmetern utanför eget straffområde och det var inte mycket att orda om. Vänersborgs IF fick försöka reda ut matchen en man mindre.

ANNONS

– Vi planerat att göra tre byten och byta lite formation till 4-4-2. Men tyvärr blir det inte så. William fick ju rött kort så vi bytte till 4-3-2 istället men efter var det svårt för oss att spela, säger Adelnaby.

VIF stod emot med den nya formationen, trots manfallet, ett tag och bollfördelningen förblev relativt jämnfördelat. Men ju mer klockan tickade mot nittio minuter desto fler chanser öppnade sig för hemmalaget.

Med knappa kvarten kvar gick Besarion Kodalaev ut för att rädda när Ängelholm störtade in i målområdet, men bollen smet under VIF-målvaktens ben. Tur för Vänersborgarna var att avslutet strök utsidan stolpen.

Vänersborgs hopp om en kvittering levde fortfarande, men när Ali Al-Habobi drog på sig sin andra varning i matchen och därmed visades ut var oddsen på Ängelholms sida.

Med två spelare fler på banan såg hemmalaget ut att gå vinnande ur den viktiga bottenstriden. Men Vänersborg skickade bollen i nät på tilläggstid efter en frispark där man lyfte in hela laget, inkluderat målvakt Besarion Kodalaev, in i straffområdet. Efter en rörig situation framför mål gick bollen också i nät.

Men Vänersborg vinkades av för offside. Bara sekunder senare blåstes matchen av.

Vänersborgs IF blir kvar på sistaplatsen i Ettan södra, med åtta poäng upp till negativt kval, och endast sex omgångar kvar av serien.

ANNONS

– Nu måste vi bara fokusera på de sex matcher som kommer och försöka ta alla poäng vi kan. Varje match är en final.

Fotnot: I nästa match mot ännu ett bottenlag, Ljungskile, får VIF klara sig utan både William Snällström och Ali Al-Habobi, som även han visades ut efter att ha dragit på sig sin andra varning i slutsekunderna.

Ängelholms FF – Vänersborgs IF 1–0 (1-0)

Mål: 1-0 Niklas Svensson (16).

Så startade VIF: Besarion Kodalaev (mv) - Sandigi Jobe, Declan Watters, Filip Sterner - William Snällström, Colin Biros (65), Eskil Thor, Kim Dickson (80), Pol Hernandez (90) - Ali Al-Habobi, Isaac Shears (65).

Ersättare: Ali Hasan (mv), David Björnsson (65), Viktor Nilsen (90), Alex Mapp, Oskar Jansson (80), Valon Gashi (65)

Utvisningar VIF: William Snällström (60), Ali Al-Habobi (90)

Läs direktrapporten från matchen nedan:

ANNONS